Regine Stokke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Regine Stokke
Født6. juni 1991Rediger på Wikidata
Kristiansund
Død3. des. 2009Rediger på Wikidata (18 år)
Kristiansund
BeskjeftigelseBlogger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Regine Hansen Stokke (født 6. juni 1991, død 3. desember 2009) var en norsk kreftsyk jente fra Kristiansund som ble landskjent da hun skrev en blogg mens hun var syk, fra 2008 til hun døde av sykdommen i desember 2009. Bloggen med tittelen Face your fear var Norges nest mest besøkte blogg i en periode.[1][2]

Stokke fikk i august 2008, i en alder av 17 år, diagnosen myelodysplastisk syndrom og akutt myelogen leukemi. For å oppdatere venner og familie om sykdomsforløpet, opprettet hun en blogg. Bloggen var ifølge Blogglisten.no Norges nest mest leste blogg.

Stokke fikk stor oppmerksomhet i norsk presse for sitt livsmot. Det var også første gang en såpåss syk, ung person valgte å oppdatere sine støttespillere på internett. Blant annet var hun portrettert på førstesiden av Dagbladet i 2009. Dagbladet publiserte også et lengre intervju med henne på sine nettsider.

Regine Stokke døde torsdag 3. desember 2009, 18 år gammel. Søsteren Elise oppdaterte bloggen senere samme dag:

«Kjære vakre søster. Etter 15 lange måneder i kamp mot kreften, har du nå endelig funnet fred. Det har nok vært de lengste og tøffeste månedene i ditt liv. Det har det også vært for oss rundt deg. Vi har hatt mange tunge stunder sammen i denne vanskelige tiden, men vi har også hatt mange fine.
Vi alle skjønte vel etterhvert at det begynte å gå mot slutten, og de siste dagene hadde du det ikke noe godt. De sterke smertene du hadde gjorde at du måtte ha mye smertestillende. Du var utmattet mesteparten av døgnet. Torsdag 3. desember 2009 klokken 14.02 sovnet vår kjære Regine stille inn i sin seng med både mamma, pappa, lillesøster og kattepus ved sin side. Klem fra lillesøster Elise.»

Regines siste ønske var å utgi en bok, og 14. april 2010 ble Regines bok utgitt av Gyldendal forlag. Boken inneholder blogginnlegg og -kommentarer, bilder, og tekster av hennes familie og venner.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]