Svinestranda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Svinestranda
Svinestranda fra Gloppestadstølen i sørvest
Høyde 1 074 moh.[1]
LandNorge
FylkeVestland
Kommune(r)Gloppen
Posisjonskart
Svinestranda ligger i Vestland
Svinestranda
Svinestranda
Svinestranda (Vestland)
Kart
Svinestranda
61°47′36″N 6°18′16″Ø

Svinestranda er et fjell i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane, med en topphøyde på 1 074 meter over havet. Fjellet er med sin karakteristiske form et landemerke i Gloppen kommune. Fjellet ligger lengst sør på en fjellrygg fra Svarthammaren. Nonstua er fjellryggens høyeste punkt med 1 140 moh, en primærfaktor på 170 meter og ligger på grensen mot Stryn kommune. Fjellryggen som ligger mellom Gloppefjorden og Nordfjorden har felles betegnelsen Nordstrandsfjellene. Mot vest ligger toppen Haugsvarden.

Adkomst[rediger | rediger kilde]

Turer til Svinestranda går oftest fra en av stølene i området. Vanligst utgangspunkt er Austrheimsstølen, og herfra er stien godt merket. Traséen fra stølen starter i jevn stigning gjennom løvskog, og går deretter gjennom myrlendt område i overgangen ved skoggrensen. Ved foten av fjellet er det stein og åpent fjell i bratt stigning til toppen.

Svinestrandløpet[rediger | rediger kilde]

Svinestrandløpet er et motbakkeløp som siden 2005 arrangeres av Fjellhug/Vereide IL. Løpet går fra Sandane sentrum og med en trasé på ca. åtte kilometer ender på Svinestranda.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Svinestranda på Norgeskart.no fra Statens kartverk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]