Trond Kotte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trond Kotte
Født1965Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseOffiser Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
VåpenartLuftforsvaret
Militær gradGeneralmajor

Trond Kotte (født 1965 på Ørlandet) er en generalmajor i Luftforsvaret. Han ble utnevnt til posten i statsråd 11. oktober 2019. Kotte er sjef for økonomiavdelingen i Forsvarsstaben.

Trond Kotte gjennomførte Luftkrigsskolen 1987-1991. Han har MBA fra Norges handelshøyskole i økonomisk kontroll og styring fra 1999. Han gjennomførte stabsskoleutdanning ved Joint Services Command and Staff College i 2003–2004 og tok da en Master of Arts in Defence Studies ved King's College London. Trond Kotte var elev ved Royal College of Defence Studies, London 2017–2018.

Han har hatt en rekke forvaltningsstillinger med hovedvekt innen økonomi og virksomhetsstyring på ulike nivå og ved en rekke avdelinger i Forsvaret. Han har også tjenestegjort i Forsvarsdepartementet. Han ble utnevnt til oberst i 2005 og tilsatt som sjef for Virksomhetsstyringsavdelingen i Forsvarets logistikkorganisasjons stab. Fra 2009 var han sjef for personalavdelingen i Luftforsvarsstaben inntil han i 2012 ble utnevnt til brigader og tilsatt som nestkommanderende i personalavdelingen i Forsvarsstaben. Den stillingen hadde han frem til han i 2018 ble sjef for Forsvarets fellestjenester og kommandant på Akershus festning.[1] Trond Kotte har vært overadjutant fra Luftforsvaret til kong Harald.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Han ble tildelt Forsvarsmedaljen i 2009, har Luftforsvarets vernedyktighetsmedalje med tre stjerner, er utnevnt til kommandør av Litauens fortjenstorden og innehar Forsvarets medalje for skyting.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Curriculum Vitæ for Trond Kotte» (PDF). Forsvaret. Besøkt 29. juli 2020. [død lenke]