Wikipedia-diskusjon:Maler/Infobokser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Diskusjon uten tittel[rediger kilde]

Jeg tror noen alvorlig må se på fargebruken på disse infoboksene. Spesielt "Monark"-boksen, cyan-fargen skjærer i øynene. Husk at rammefargene påvirker fargene i evt. bilde som skal inn i boksen. I tillegg bør det være mulig å koble bokser sammen, se f.eks Olav den hellige, som har to infobokser ved siden av hverandre. Ikke bra. Elisabethd 20. jul 2005 kl.23:23 (UTC)

Enig enig. Litt usikker på hvordan vi gjør det. En utbredt standardisering av infoboksene, både med tanke på farve og utseende hadde vært greit. Dessuten hadde det vært en fordel å faktisk få alle inn her. Profoss 21. jul 2005 kl.02:45 (UTC)
Jeg har "pusset" bittelitt på en av infoboksene. Jeg foreslår at vi gjør boksene litt smalere, de tar mye plass på sidene og blir derfor veldig dominerende.
Toppfeltet: Kodefargen (her: lilla) bør kun være i toppfeltet og evt. i en smal strek nederst i boksen, for å få en naturlig avslutning. Jeg har gjort lillafargen litt dusere i denne infoboksen.
Infofeltet (tekstfeltet): Vi bør ikke bruke to bunnfarger på hver rad, men en på hele raden (her: #efefef (lysgrå). Bunnfargen på alle de forskjellige boksene (under infoteksten) bør være den samme, det gir en mer helhet i "boksejungelen".
Under er den gamle boksen og mitt forslag til endringer. I tillegg kan jeg ved en senere anlening lage en fargepalett med litt dusere farger, som kan brukes for fargekoding på forskjellige temaer. Elisabethd 22. jul 2005 kl.19:29 (UTC)

Hva er grunnen til den gjennomgående bruken av denne lillafargen i infoboksene? Kan man ikke bruke en mer nøytral farge i stil med resten av layouten, eller evt ingen farge som på de fleste infoboksene på den engelske? --Calm 3. sep 2006 kl. 21:30 (UTC)

{{{Helgener}}}
{{{beskrivelse}}}
{{{bilde}}}
Dåpsnavn: {{{dåpsnavn}}}
Født: {{{født}}}, {{{fsted}}}
Død: {{{død}}}, {{{dsted}}}
Saligkåret: {{{salig}}}
Helligkåret: {{{hellig}}}
Anerkjent av: {{{anerkjent}}}
Festdag: {{{fest}}}
Vernehelgen: {{{vernehelgen}}}
I kunsten: {{{kunst}}}
{{{navn}}}
{{{beskrivelse}}}
{{{bilde}}}
Dåpsnavn: {{{dåpsnavn}}}
Født: {{{født}}}, {{{fsted}}}
Død: {{{død}}}, {{{dsted}}}
Saligkåret: {{{salig}}}
Helligkåret: {{{hellig}}}
Anerkjent av: {{{anerkjent}}}
Festdag: {{{fest}}}
Vernehelgen: {{{vernehelgen}}}
I kunsten: {{{kunst}}}

Kunne tenkt meg infobokser for litt mer tekniske ting og, vi har jo etterhvert en del sider om ulik programvare for eksempel. Infoboks som inneholder navn, utgiver, versjon, type, støttede os, utgivelses dato, link til offisiell side etc kunne blitt fint. Kan sikkert prøve å lage dette om jeg får litt hjelp til hvordan man starter... Visvas 26. nov 2006 kl. 11:11 (CET)

Rot/dobbelt opp[rediger kilde]

Jeg har opprettet et par artikler om forskjellige videregående skoler, oppdaget etter en tid malen {{infoboks skole}} og begynte å bruke den, frem til jeg kom over {{infoboks norsk skole}}. Da ga jeg opp. Likedan finnes infoboksene {{infoboks bok2}}, {{infoboks kunstner2}} og sikkert enda flere.

Infobokser (og maler) er fine ting som standariserer mange artikler (og dessuten gir et fint utseende i mange tilfeller), men det er mange av de, og det finnes ingen fullstendig oversikt over hvilke som skal brukes eller hvordan disse skal brukes. I de tilfellene de finnes dobbelt opp og begge er i bruk (som i eksemplene over), virker det dessuten ukonsekvent å bruke to maler der man kunne holdt seg til en (spesielt når de ser forskjellige ut).

Poenget mitt er at det trengs opprydding her, og helst bør det lages en stilmanual som gjelder for alle maler. Det kan bli rotete og alt for stort om alt ligger på en side (som på artikkelsiden til denne ...), kanskje lister som lenker til enten selve malen/infoboksen hver for seg (slik som f.eks. stilmanualen og infoboksen til biografi) eller at begge deler ligger på én side. Jeg kan gjerne være med på å rydde litt opp i dette, men tror ikke jeg har oversikt nok eller er flink nok til å ta ansvaret for dette. Er det noen som vil/kan? Mewasul 3. jan 2008 kl. 15:14 (CET) Tatt opp på tinget. Mewasul 6. jan 2008 kl. 11:54 (CET)

Infoboks for organisajoner[rediger kilde]

Dette er sårt trengt! V0nNemizez 6. mar 2010 kl. 14:35 (CET)

Vi har allerede en, men jeg har oppdatert den litt nå så den kan brukes til litt flere typer organisasjoner. Se Mal:Infoboks organisasjon. Stigmj 7. mar 2010 kl. 01:29 (CET)

Hva er «best practice» for å lage flere relaterte infobokser?[rediger kilde]

Jeg har tenkt å prøve å standardisere infoboksene for forskjellige typer jernbanemateriell, det vil si {{Infoboks lokomotiv}}, {{Infoboks damplokomotiv}}, {{Infoboks jernbanevogn}} og {{Infoboks jernbanemotorvogn}}. Tanken er da at de alle skal ha sitt utspring i {{Infoboks jernbanemateriell}} eller noe sånt. Det er mye som er likt siden alle disse omtaler ting som har hjul og går på skinner, det man til vanlig kaller «rullende materiell», men samtidig er det også en del ting som er forskjellig mellom det som går på damp, diesel og elektrisk, og det som har passasjerer/gods og det som ikke har det.

Men etter å ha kikka på forskjellige infobokser rundt omkring, denne sida her og på Hjelp:Opprettelse av maler så blir jeg ikke særlig klok på hva som faktisk er den beste måten å gjøre det på. Jeg klarer rett og slett ikke å se hva som er fordelene/ulempene med å ha en grunnmal i forhold til det å sette opp bruksforslag med de relevante parametrene sånn som jeg har gjort på {{Infoboks lokomotiv}}, med en for damp, en for diesel og en for elektrisk. Har det noe praktisk betydning? Har det noe å si med tanke på serverbelastning og antall kall til systemet og sånt? Eller er det med tanke på VisualEditor (som jeg aldri har prøvd) at man må ha en grunnmal? Og har det noe å si rent praktisk om jeg for eksempel setter opp {{Infoboks elektrisk lokomotiv}} som omdirigering til Infoboks lokomotiv bare for å kunne se i Spesial:Lenker_hit/Mal:Infoboks_lokomotiv hva som er den mest brukte typen? Det hadde rett og slett vært fint å vite litt mer om disse tingene før man begir seg utpå det og eventuelt risikerer å gjøre ting på en ugunstig måte. Og jeg tipper at jeg ikke er helt alene om det.

En annen ting jeg har lurt veldig på er hva som egentlig er best av å bruke {{Infoboks}} eller {{Infoboks start}} osv.. Heller ikke det har jeg på noen måte klart å finne fram til hva som er best. Personlig syns jeg det å bruke førstnevnte virker ugunstig fordi det blir så veldig knotete når man må bytte nummer på alle parametrene bare for å legge inn ett til. Med Infoboks start er det bare å hive inn en ny linje og ferdig med det, og det er for meg det mest intuitive, men jeg antar at det kanskje ikke er det samme for de som er mindre tekniske enn meg. Er det noe merkbar forskjell på serverbelastning mellom de to metodene? Er det noen fallgruver som jeg ikke har sett når jeg bare så vidt har fikla litt med det? Jeg endra nylig {{Infoboks firma}} til å bruke Infoboks start fordi jeg ville legge til noen nye parametre, men kanskje var det feil av meg å gjøre det? Jeg vet rett og slett ikke. Det at jeg i det hele tatt gjorde det uten å spørre noen først var fordi jeg ser at {{Infoboks biografi}} er på den måten, og den er vel blant de definitivt mest teknisk oppdaterte malene her på Wikipedia på norsk siden den i så stor grad benytter seg av Wikidata. Bergenga (diskusjon) 7. feb. 2017 kl. 18:33 (CET)[svar]

Bare for å følge opp meg selv her (i tilfelle noen skulle komme over det og lure på hva resultatet ble), så beholdt jeg {{Infoboks damplokomotiv}} for seg og har slått de andre sammen til {{Infoboks jernbanemateriell}}. Dette er utfra en vurdering av at det er for mange parametre som er forskjellige på damplokomotiver, mens alle de andre er temmelig like. Forskjellene ordnes med å bruke forskjellige paramterlister etter det aktuelle behovet. Bergenga (diskusjon) 20. feb. 2018 kl. 17:17 (CET)[svar]

Standardisere infobokser?[rediger kilde]

Hei! @EdoAug, Asav, Haros, Jeblad, Soleincitta: Jeg opplever stor forskjell i infobokser når det gjelder oppsett, hvordan de henter data fra Wikidata og lignede. {{Infoboks norsk tettsted}} henter ikke bildetekst fra Wikidata, så jeg tenkte å oppdatere den slik at den også gjør det. Tidligere har jeg pleid å bruke {{Infoboks biografi}} og {{Infoboks skip}} som mal, fordi jeg vet de fungerer godt, men oppsettet i {{Infoboks norsk tettsted}} er jo helt forskjellig, så jeg er ikke sikker hvordan jeg skal gjøre det og samtidig være sikker på at jeg ikke ødelegger noe.

Er det på tide å innarbeide en standard i infobokser? Eventuelt ta et skippertak i de viktige infoboksene våre? Jeg beklager om noen ikke ønsker å bli pinget på denne måten, men dere er noen av de jeg tenker på som infoboks-banden på norsk Wikipedia. Hehe! Mvh Vasmar1 (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 17:56 (CET)[svar]

Jeblad er ikke aktiv lenger, bl.a. pga. holdningen noen brukere har til Wikidata og infobokser. Jeg opplever mye av det samme, og kommer tikke til å bidra til å utbedre dem ytterligere uten garantier for at alle brukerne holder seg til Wikipedias reglement mht. boksene. Jeg har gjort dette ganske klart på Administratorenes oppslagstavle. Det er ikke slik at Wikipedia-samfunnet gjør meg en tjeneste ved å la meg redigere infobokser jeg har opprettet og forbedret i flere år, slik noen åpenbart mener. (Det er ikke hensikten å utvide innleggene omkring dette hit, ta det isåfall heller på oppslagstavlen.) Asav (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 18:14 (CET)[svar]
Jeg har sett oppslaget der, dette handler ikke om slike tilfeller. Vasmar1 (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 18:19 (CET)[svar]
Det handler om å respektere bidrag som kommer Wikimedia tilgode. Sålenge det ikke skjer, er det ingen grunn til å delta i et prosjekt som dette. Asav (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 19:07 (CET)[svar]
Det burde egentlig være ukontroversielt å endre fra eldre infoboks-utforming til nyere, spesielt om de allerede tillater informasjon fra Wikidata (burde uansett kunne overskrives med lokale verdier om ønskelig). :-) Jeg har ikke noe imot å gjøre det over lengre tid, men det hadde vært hyggelig å sett ønskede infobokser å prioritere. Om andre ikke har gjort det innen jeg får gjort det, så kan jeg alltids ta en titt på norsk tettstedsmalen. EdoAug (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 18:37 (CET)[svar]
Eller, faktisk, tettstedsmalen kan være noe problematisk siden den bygger på geografi-infoboksen ... EdoAug (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 18:43 (CET)[svar]
Ser det poenget med tettstedmalen, men kunne vi laget en generell liste over infobokser som med fordel kunne blitt oppdatert, så kan de som har tid, kunnskap og lyst jobbe med det? Mvh Vasmar1 (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 18:54 (CET)[svar]

Det hadde jo vært fint om noen gikk gjennom Kategori:Infobokser person som ikke bruker Infoboks biografi som grunnmal. Jeg ser at disse også brukes i kombinasjon med infoboks-biografi-maler, så det holder ikke å fikse infoboksen, det må også ryddes i artiklene som bruker dem. --Avilena (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 19:19 (CET)[svar]