3 Days to Kill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
3 Days to Kill
Generell informasjon
GenreActionfilm, thriller, dramafilm
Utgivelsesår2014
NasjonalitetFrankrike, USA
Lengde116 min.
SpråkEngelsk, fransk, tysk
Bak kamera
RegiMcG Rediger dette på Wikidata
ManusLuc Besson, Adi Hasak Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Luc Besson, Ryan Kavanaugh, Virginie Silla, Adi Hasak
MusikkGuillaume Roussel Rediger dette på Wikidata
FotoThierry Arbogast[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAmber Heard, Kevin Costner, Connie Nielsen, Hailee Steinfeld, Tao Okamoto, Hiroyuki Sanada, Rila Fukushima, Eriq Ebouaney, Richard Sammel, Dragana Atlija, Tómas Lemarquis, Jonas Bloquet, Marc Andréoni Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapEuropaCorp, Wonderland Sound and Vision, Relativity Media Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Relativity Media
Big Bang Media[4][5]
Netflix
Premiere(r)12. februar 2014
8. mai 2014 (Tyskland)[6]
13. mars 2014 (Ungarn)[4][5]
Eksterne lenker

3 Days to Kill er en amerikansk thriller fra 2014 actionthriller-film regissert av McG, etter et manus skrevet av Luc Besson og Adi Hasak. Hovedrollene spilles av Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen, Richard Sammel og Eriq Ebouaney. Filmen hadde premiere i februar 2014.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den amerikanske CIA-agenten Ethan Renner arbeider med et team for å fange "the albino" som er en håndlanger for en våpen-selger (kalt "the wolf") som planlegger å selge en radioaktiv bombe til terrorister ved et hotell i Beograd. Men «the Albino» kjenner igjen en av Renners med-agenter, som han dreper. Renner blir plutselig veldig svimmel når han følger etter albinoen, og klarer bare å skyte ham i beinet. Men Renner besvimer, noe som gjør at albinoen klarer å stikke av. I mellomtiden har snikmorderen Vivi Delay personlig fått i oppdrag av CIA-direktøren å drepe The Wolf. Vivi overvåker operasjonen til Renner, og mistenker at Renner uten å vite det kan ha sett the wolf.

Renner begynner å slite med ekstrem hoste, og blir diagnostisert med glioblastoma multiforme - som allerede har spredt seg til lungene hans. Han har bare noen måneder å leve, og vil ikke overleve este jul. I flere tiår har Renner holdt sin farlige karriere en nøye bevoktet hemmelighet for sin tidligere kone Christine og datteren deres Zooey, men dette har også ført til at han mister dem. Han bestemmer seg for å bruke den gjenværende tiden på å prøve å fikse forholdet til sin fremmedgjorte datter, og om mulig sin eks-kone. Han vender tilbake til Paris, hvor han og familien bor hver for seg. Men der oppdager han at en afrikansk familien har tatt over leiligheten hans.

Politiet forteller ham at han ikke har lov til å kaste ut hus-okkupanter før etter vinteren. Han får en vanskelig kontakt med Christine, og forteller henne om sin dødelige sykdom. Hun lar ham innlede kontakt med Zooey igjen, og når Christine må reise ut av landet på forretningsreise går hun med på å la ham passe Zooey. Men Vivi rekrutterer Renner for å finne og drepe the wolf, i bytte mot et eksperimentelt stoff som kan forlenge livet hans betydelig. Renner går motvillig med på dette, for å få mer tid sammen med familien sin. Hele tiden kjemper Renner mot den hallusinogene effekten av medisinen, som oppstår hver gang pulsen hans blir for høy. Men dette kan han bare kontrollere ved å innta alkohol. Han må også takle Zooeys problemer på skolen, inkludert vanen hennes med å lyve slik at hun kan snike seg ut for å feste.

Renner klarer å holde datteren sin unna problemer, og gjenoppretter sakte et far/datter-forhold til henne - noe som også imponerer hans eks-kone. Han sporer opp the wolf og albinoen til en t-bane, men de får overtaket når han begynner å slite med hallusinasjoner. Albinoen forsøker å drepe ham ved å dytte ham foran et tog, men Renner klarer å dytte albinoen foran toget i stedet. Ulven kommer seg unna, og kontakter deretter en forretningspartner som kan hjelpe ham med å rømme landet. Kort tid senere blir Renner-familien invitert til en fest arrangert av faren til Zooeys kjæreste, som tilfeldigvis også viser seg å være ulvens forretningspartner. Renner klarer å beskytte Christine og Zooey, samtidig som han dreper alle ulvens menn og fange ulven i en heis før han ødelegger kablene - noe som får hytta til å falle mot bakken.

Men ulven overlever, hardt skadet, men Renner sliter igjen på grunn av sykdommen hans. Han føler seg også skyldig for alle skadene som arbeidet hans har påført familien hans. Han klarer plutselig ikke å trykke på avtrekkeren, og slipper pistolen slik at ulven kan få tak i den. Vivi griper inn og sparker pistolen tilbake til Renner, og ber ham om å fullføre jobben og drepe ulven. Men Renner bestemmer seg for å la være, fordi han hadde lovet sin kone at han skulle slutte. Så Vivi tar livet av ulven. Omsider pensjonert, overlever Renner til neste jul, som han tilbringer i et hus ved stranden sammen med Zooey og Christine. Han oppdager en liten, innpakket gave som inneholder enda et hetteglass med kreft-medisinen. En smilende Vivi blir deretter sett på en høyde i nærheten av huset samtidig som Renner åpner pakken med medisinen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Kevin Costner som Ethan Renner
  • Amber Heard som Vivi Delay, en CIA-agent
  • Hailee Steinfeld som Zooey Renner, Ethans 16 år gamle datter
  • Connie Nielsen som Christine Renner, Ethans tidligere kone
  • Richard Sammel som "the Wolf"
  • Marc Andréoni som Mitat Yilmaz
  • Eriq Ebouaney som Jules
  • Tómas Lemarquis som "the Albino" håndlanger for Wolf
  • Raymond J. Barry som direktør for CIA
  • Jonathan Barbezieux som Louis
  • Jonas Bloquet som Hugh, Zooey's kjæreste
  • Rupert Wynne-James som faren til Hugh.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]