Boba Fett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Boba Fett
Rollefigur i Star Wars
KjønnMann
FarJango Fett
SkuespillerJeremy Bulloch
Daniel Logan
Temuera Morrison
StemmeDon Francks
Jason Wingreen
Skapt avGeorge Lucas
In-universe-informasjon
Star Wars universe, Star Wars Legends

Boba Fett er en fiktiv karakter fra Star Wars-universet skapt av George Lucas, som første gang dukket opp i The Star Wars Holiday Special fra 1978 som en tegneseriefigur, men er mest kjent fra filmene Imperiet slår tilbake (1980) og Jediridderen vender tilbake (1982), hvor han ble portretert av skuespiller Jeremy Bulloch. Karakteren dukker opp i sin egen serie The Book of Boba Fett i 2021.

Boba Fett er en mandalore og en dusørjeger opprinnelig fra planeten Kamino. Han er en uforandret klone av Jango Fett, laget av Kaminoene før Klonekrigene. Han er kledd i en rustning og utstyrt med rakettryggsekk og laserpistol som våpen.

Opptreden[rediger | rediger kilde]

Boba dukker også opp i serien Star Wars: Droids fra 1985. På film dukket han opprindelig først opp i Imperiet slår tilbake og deretter Jediridderen vender tilbake, men i spesialutgaven av Et nytt håp (1977) på kino i 1998, er karakteren satt inn i en ekstra scene mellom Han Solo og Jabba the Hutt. Karakteren har en mindre rolle i Klonene angriper (2002) og Sithene tar hevn (2005), men senere blir karakteren mere fremtreden i The Clone Wars og The Mandalorian. I 2021 dukker karakteren opp i sin egen serie The Book of Boba Fett.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]