Corpus Coranicum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et åpnet eksemplar av Koranen, islams hellige skrift.

Corpus Coranicum er et forskningsprosjekt innen Berlin-Brandenburgs Vitenskapsakademi for å skape forutsetninger for en bedre forståelse av Koranen.

Med start fra 2007 har ansvaret ligget på professoren i midtøstenstudier, Angelika Neuwirth, ved Freie Universität Berlin.[1] Prosjektet har til hensikt å dokumentere Koranen i sin håndskrevne form og i debs muntlige tradisjon, og inkluderer en omfattende kommentar til å tolke i samband med dens historiske utvikling.

Meget av Corpus Coranicum kildematerial består av fotografier av gamle Koran-manuskripter som ble innsamlet før andre verdenskrig av Gotthelf Bergsträsser og Otto Pretzl. Anton Spitaler hevdet at fotosamlingen var blitt ødelagt. Mot slutten av sitt liv medgav han at han hadde gjemt bildene under nesten et halvt århundre, og Neuwirth overtok ansvaret for arkivet.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Andrew Higgins and Almut Schoenfeld, "The Lost Archive: Missing for a half century, a cache of photos spurs sensitive research on Islam's holy text", Wall Street Journal, 12. januar 2008. Lest: 2011-08-01.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]