Daniel Henriksbø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Daniel Henriksbø
Født9. jan. 1984Rediger på Wikidata
Død27. nov. 2011Rediger på Wikidata (27 år)
BeskjeftigelseFilmprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Daniel Henriksbø (født 9. januar 1984, død 27. november 2011) var en norsk filmprodusent og eier av filmselskapet Vidvinkel Film. Før han startet eget selskap var han lærling og deretter produksjonskoordinator i Merkur Film. Han ble født i Tromsø, men vokste opp i sørlandsbygden Kvinesdal.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Hans arbeid som produsent inkluderer kinofilmene Inn i mørket (2012) og Skumringslandet (2014). I tillegg kom en rekke kortfilmer, deriblant Amor (2009) og Gjenmøte (2010). Henriksbø samarbeidet med skuespillere og filmfolk som Kim Bodnia, Sverre Anker Ousdal, Pål Sverre Hagen, Ewen Bremner, Petter Vennerød, Jenny Skavlan med flere.

Personlig[rediger | rediger kilde]

I 2011 ble Henriksbø og fotografene Mats Bjarg og Henning Høifødt tatt av en kjempebølge på Stapnes utenfor Egersund, under produksjonen av filmen Skumringslandet. Mats Bjarg og Daniel Henriksbø omkom.

Under premieren av Inn i Mørket på Kvinesdal kino i 2012, reiste publikum seg og holdt ett minutts stillhet før filmen startet, til ære for den avdøde filmprodusenten og for å hedre hans minne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]