David Gallagher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
David Gallagher
FødtDavid Lee Gallagher
9. feb. 1985[1]Rediger på Wikidata (39 år)
Queens
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, modell, filmskuespiller, stemmeskuespiller, manusforfatter, filmprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Southern California
USC School of Cinematic Arts
Chaminade College Preparatory School
NasjonalitetUSA
Aktive år1987
IMDbIMDb

David Gallagher (født 9. februar 1985 i Queens i New York City i New York) er en amerikansk skuespiller. Blant annet har han spilt i den amerikanske TV-serien 7th Heaven, i rollen som Simon Camden.

Gallagher begynte som modell i en alder av to år forskjellige reklamer som senere førte til kommersielt arbeid som skuespiller. Han dukket opp i en rekke TV-reklamer som barn for produkter som f.eks. Tyson Foods og Fisher Price. I en alder av 8 år hadde Gallagher en tilbakevendende rolle i såpeoperaen Loving. Hans filmdebut kom i 1993 da han fikk rollen som Mikey i oppfølgeren Look Who's Talking Now, da han spilte sønnen til John Travolta og Kirstie Alley.

I 1995 opptrådte Gallagher i en produksjon av A Christmas CarolBroadway. Han spilte også i flere TV-filmer, deriblant Bermuda Triangle. I 1996 ble Gallagher gjenforent med John Travolta i filmen Phenomenon. Senere samme år ble fikk Gallagher rollen som Simon Camden i den kjente TV-serien 7th Heaven som forble på lufta i 11 sesonger, og dermed er det eldste familiedramaet i fjernsynets historie og er den høyest rangerte TV-serien på WB Network. I 2003, under 7th Heaven's åttende sesong, forlot Gallagher TV-serien for å studere på heltid. Men han kom tilbake til serien på deltid i løpet av sesong 9. Deretter valgte han å ikke fornye kontrakten sin.

Gallaghers første rolle etter å ha forlatt 7th Heaven var med en gjesterolle i TV-serien Numb3rs som seriemorderen Buck Winters i september 2006, en rolle han gjentok i januar 2009. Han har også dukket opp i sesong 6 av CSI: Miami. Han spilte også i filmoppfølgeren av Boogeyman, som gikk rett på DVD. I juli 2008 var Gallagher gjesteskuespiller i dramaserien Saving Grace med rollen som Paul Shapiro, en plaget ung mann som var mistenkt i en mord-etterforskning.

Gallaghers neste TV-opptreden var i oktober 2008 i en episode av TV-serien Bones med rollen om Ryan Stephenson, sønn av en mann som gikk gjennom kirurgisk operasjon for å bli kvinne. I november 2008 dukket Gallagher opp i en episode av TV-serien Without a Trace der han spilte en som var mistenkt for å være ansvarlig for forsvinningen av en sykepleier.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6915199, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]