Diskusjon:Andøy

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En eller to artikler[rediger kilde]

Burde vi ikke dele denne artikkelen i to artikler. Kommunen og øya er egentlig to forskjellige ting? Er i sterk tvil, har andre meninger? jakro64 26. nov 2004 kl.11:29 (UTC)

Jo er enig og går inn for at dette bør gjøres. En samlet fremstilling skaper begrepsforvirring og uklarheter. Skaper også problemer ved linking. Jeg ser at dette problemet også går igjen også i andre tilfeller der kommunenavn samsvarer med større eller mindre geografiske enheter. Torvol 26. nov 2004 kl.11:36 (UTC)

En mulig løsning er å la Andøy sikte til kommune og Andøya sikte til øya.Torvol 26. nov 2004 kl.12:07 (UTC)

Kommunenavn

Det synes i henhold til navnekonvensjonen å skulle lages én artikkel på kommunenavnet og én artikkel om øya. I artikkelen om kommunen skal det så legges en link til artikkelen om øya. Men vil det ikke da bli to artikler med samme navn? Løser bruk av Andøy (om kommunen) og Andøya (om øya) dette eventuelle problemet?? Torvol 26. nov 2004 kl.14:04 (UTC)

Slik jeg tolker det: Hvis du skal ha to artikler så skal den ene hete Andøya kommune (eller Andøy kommune hvis det er vanlig). Den andre kan du kalle Andøya (øy). I tilegg bør du ha en peker-artikkel som bare heter Andøya og som inneholder lenker til de to artiklene. Og en peker-mal. Se Lindesnes Bodvar 26. nov 2004 kl.14:56 (UTC)

Virker fornuftig og logisk. Kanskje det blir problemer med linking internt i Wikipedia? Noen kommentarer??

Jeg har allerede splittet denne artikkelen. Det vanlige er å kun bruke kommunenavnet uten «kommune» som artikkelnavn. Siden kommunen Andøy og øya Andøya har ulikt navn er det ikke nødvendig å bruke parantes. Men jeg har laget en peker fra Andøy kommune. Eventuelle lenkeproblemer får vi ta etterhvert som de dukker opp, men jeg tror ikke det. Systemet relenker seg selv i stor grad. jakro64 26. nov 2004 kl.15:24 (UTC)

Enig - bra redigering!Torvol 26. nov 2004 kl.15:31 (UTC)


Andøy og Andøya er to forskjellige ting. "Andøy" er navnet på kommunen som består av hele Andøya og en del av Hinnøya. Det er helt riktig at det er to forskjellige artikler. Også i beskrivelsen av "Samferdsel" var det indikasjoner på at Andøya er identisk med hele kommunen. Det har jeg omformulert slik at lokalbefolkningen kjenner seg igjen. Det er fortsatt store mangler og grunnlag for misforståelser informasjonsmessig, ikke minst med hensyn til "Næringsliv". Det skal jeg forsøke å rette på. Det er nå en gang slik at det man skriver kan være galt, men det man ikke skriver kan være enda verre(!) Idarnils

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Andøy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 12:31 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Andøy. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. apr. 2023 kl. 05:17 (CEST)[svar]