Diskusjon:Charles Herlofson

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oscar Petter Serck spilte i russisk fotball allerede i 1901, så påstanden om at Herlofson var den første nordmannen som spilte fotball i utlandet stemmer neppe. Dagtho 23. jan 2011 kl. 21:26 (CET)

Denne tilsier at du har rett, jeg la i første omgang inn {{trenger referanse}} til påstanden i artikkelen. Finn Rindahl 23. jan 2011 kl. 21:34 (CET)
Kilden du viser til er fra min egen nettside over norske fotballspillere i utlandet gjennom tidene. Mine kilder for artikkelen var informasjon i et par landskampprogrammer med statistikk utarbeidet av daværende statistiker Norges Fotballforbund, Kåre M. Torgrimsen. Så jeg mener å ha belegg for at Serck var førstemann ut. Hjemmesiden til Tysklands ambassade i Oslo indikerer dog at Herlofson var den første nordmann som spilte profesjonelt i utlandet, og det kan godt stemme. Har dog gått igjennom Aftenpostens arkiv uten å finne annen informasjon som bekrefter at han spilte fotball i Tyskland, men han var ihvertfall borte fra Mercantile en periode frem til 1922. Dagtho 24. jan 2011 kl. 00:26 (CET)
Ambassaden sier strengt tatt ikke annet enn at han var første proff i Tyskland, så jeg endret ordlyden til det. I motsetning til din forbilledlige side oppgir jo ikke den tyske ambassaden kildene sine... Dine kilder virker upåklagelige, og kan godt brukes dersom du (eller andre) oppretter artikkelen om Serck. Takk for at du oppdaget og undersøkte dette. Mvh, Finn Rindahl 24. jan 2011 kl. 00:50 (CET)
Disse pionerene står det også noe om i boken til Thomas Aune og Aleksander Schau «Vi er best i verden» (ISBN nr 978-82-05-40134-1) på sidene ((Oscar Petter Serck) på sidene 69, 71 og (Herlofson) på side 72) i bokens kapittel som heter «En romersk småkonge og andre pionerer». det spørs jo også litt hvordan man tolker hva disse hva som kan taes med inn i uttrykkene: norsk, utenlandsk, proff. Nivå spilleren er på? landslag, divisjonspiller. Formålet med utenlandsoppholdet: fotball eller jobb feriefotball opphold? Men til syvende og sist så var jo dette i den "norske" fotballens barndom. Mvh --Migrant 24. jan 2011 kl. 01:12 (CET)
Har nå opprettet profil for Oscar Peter Serck med opplysninger fra boka til Thomas Aune/Alex. Schau. og opplysningene fra noproff.net artikkel om Oscar Petter Serck. Jeg har valgt å bruke Peter isteden for Petter ettersom han er født i Russland i følge nevnte bok, tror det blir mer riktig. Jeg har også utvidet artikkelen om Norges første landslagskeeper, Sverre Lie som spilte for Stade Bordelais men da som ving. Du (Dagtho) kan kanskje ta en titt på det for hjemmesida di, eller hva mener du Finn Rindahl
(Kilde:Thomas Aune, Alexander Schau (2010). «En romersk målkonge og andre norske pionerer». [www.gyldendal.no Vi er best i verden !] Sjekk |url=-verdien (hjelp). Norge: Gyldendal Norsk Forlag. ISBN 987-82-05-40134-1 Sjekk |isbn=-verdien: invalid prefix (hjelp).  )--Migrant 24. jan 2011 kl. 19:20 (CET)
Jeg har skaffet meg et eksemplar av boken til Thomas Aune/Alexander Schau og skal få oppdatert artikkelen om Oscar Peter Serck samt føye til Charles Oluf Herlofson på min nettside noproff.net ved første anledning. Sverre Lie er vel også et navn jeg må se nærmere på, tusen takk for tipset! Når det gjelder Petter eller Peter, så har jeg vel bare brukt navnet som ble oppgitt i ovennevnte landskampsprogrammer. Dag T. Hoelseth 25. jan 2011 kl. 10:29 (CET)
Akkurat oppdatert Oscar Peter Serck men etter å ha gjort et nytt søk via Bing søkemotor så dukka det opp 2 nye dokumenter til men da var navnet Peter Oscar Serck, lurer på om jeg dessverre har lagt fornavnene hans i feil rekkefølge på artikkelen-profilen hans, dessverre litt usikker på hvordan jeg retter opp det på riktig måte. Noen som vil rette opp for meg ? Mvh--Migrant 25. jan 2011 kl. 06:19 (CET)
Jeg har også observert at navnet gjengis som Oscar Petter Serck og Peter Oscar Serck i ulike kilder. Jeg har hittil oppfattet det dithen at han ble døpt med førstnevnte rekkefølge, men valgte senere å bruke Peter som hovednavn, særlig etter at han kom til England. Skal se litt nærmere på dette, det kan hende jeg finner flere detaljer på Ancestry.com. Dag T. Hoelseth 25. jan 2011 kl. 10:29 (CET)
Håper du(Dag T. Hoelseth) hygger deg med den flotte boka til T. Aune og A. Schau, den kan virkelig anbefales for den fotballinteresserte med sans for kuriosa. :-) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Migrant (diskusjon · bidrag) 25. jan 2011 kl. 23:12 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Charles Herlofson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. feb. 2018 kl. 22:16 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Charles Herlofson. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2019 kl. 04:54 (CEST)[svar]