Diskusjon:Domkirken i Orvieto

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hjelp til oversettelse av spesielle avsnitt[rediger kilde]

Min oversettelse blir, med et par lenker slengt inn:

Bygningen ble konstruert etter ordre fra pave Urban IV for å minnes og gi et passende sted til Korporalet fra Bolsena, fra et mirakel som skal ha inntruffet i 1264 i nabobyen Bolsena. En omreisende prest som tvilte på transsubstasiasjonens sannhet (http://no.wikipedia.org/wiki/Transsubstansiasjon) opplevde at hostien blødde, og dette så kraftig at alterduken ble flekket.


Korporalekapellet[rediger kilde]

Kapellet ble bygget for å huse det tilflekkede korporalet fra mirakelet i Bolsena. Det er dekorert med fresker som viser mirakler knyttet til blødende hostirer gjennom kirkens historie. De er malt mellom 1357 og 1363 av Ugolino di Prete Ilaro, Domenico di Meo og Giovanni di Buccio Leonardelli, og er kjent blant annet for antisemittisme som hadde et oppsving i Vest-Europa i denne perioden. Det er også et maleri av Lippo Memmi av Madonnaen av Raccomandati. I midten av kapellet står et forgylt relikvarium (http://no.wikipedia.org/wiki/Relikvarium) med det blodbestenkte korporalet, som ble laget av Ugolino di Vieri i 1330. Det er herfra korporalet hentes for å bæres i religiøse prosesjoner gjennom byen på festdager.

Chris


Hjertelig takk til Bruker:Cnyborg

--Frode Inge Helland 25. jul 2007 kl. 18:42 (CEST)

Årstall[rediger kilde]

Skal 188-tallet i siste avsnitt være 1880-tallet? Helge Høifødt 28. jul 2007 kl. 09:28 (CEST)

Det skal være 1800-tallet. Takk for hjelpen. Rettes herved.--Frode Inge Helland 30. jul 2007 kl. 09:49 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Domkirken i Orvieto. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 22:55 (CEST)[svar]