Diskusjon:Heckler & Koch G36

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg lurer litt på ordet «angrepsrifle». Jeg har aldri hørt det i bruk, og mistenker at det er direkte oversatt fra «assault rifle». Bokmålsordboka har det ikke som norsk ord. Jeg foreslår bare ganske enkelt «gevær». Harald Hansen 27. mai 2005 kl.13:47 (UTC)

Hva med å bruke: gevær, eller automatgevær?

Hei!

Betegnelsen "angrepsrifle" blir brukt for rifler som er laget med hensikten å drepe, dvs offensive rifler. En angrepsrifle må ha en magasinkapasitet på over 20 skudd, men kan ha både semi og helautomatisk skuddtakt. Rifler som må lades for hånd (som eldre rifler eks: Kar 98) går ikke under denne betegnelsen. Forsvaret selv bruker denne betgnelsen på slike typen våpen: http://www.mil.no/start/article.jhtml?articleID=99538

Espen B.S.

Hva er problemet med å bruke betegnelsen automatgevær? Jeg kan ikke helt se den store prinsipielle forskjellen mellom AG3 og G36, begge er vel «laget med hensikten å drepe» som du sier, og de må ikke lades for hånd. --Svart 4. sep 2005 kl.07:47 (UTC)

Ok, råd tatt til følge, har skiftet fra betegnelsen "angrepsrifle" til "automatgevær".

Mulig jeg legger inn det her på en feil måte....

Men at våpenet skal veie 750 kg i ladd tilstand er vel i det meste laget?

mvh

Balla!

____________

En annen feil i artikkelen er G36C modellen i lista, den står oppført som innehaver at 3x Zoom, dette stemmer ikke. G36C såpass som jeg kjenner til ble levert med flattopp skinne i Picatinny utføring (Kan være feilstavet) dette for å montere annen optikk, men primært levert med standard jernsikter. Derimot så er det fullt mulig å bytte om topp delen fra alle G36 modellene så du kan ha jernsikter på standard modellen hvis ønskelig.

84.52.252.70 12. nov 2008 kl. 19:23 (CET)