Diskusjon:Husk (fiber)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk navn på «husk»?[rediger kilde]

  • TriTrans.net foreslår følgende oversettelser av det engelske ordet «husk»: belg, hylse og tomt skall.
    • Bokmålsordboka oppgir skolm som synonym for belg.
    • Bokmålsordboka oppgir kapsel som synonym for hylse.
  • Wikipedia-artikkelen en:Husk iw-lenker til:
    • de:Spelze, som ikke lenker tilbake til :en. og heller ikke har noen andre interessante iw-lenker som jeg kunne se.
    • nl:Kelkkafje, som igjen lenker til en:Chaff og de:Spreu, men disse lenker heller ikke til noen skandinaviske språk.

Hvis artikkelen hadde oppgitt noen kilder, ville det kanskje vært lettere å finne ut hvor begrepet kommer fra og om det finnes noen norske synonymer? - Soulkeeper (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 17:34 (CEST)

Selv med min begrensede botid i Kentucky har jeg stiftet bekjentskap med corn husks og med hva de kunne brukes til. Øst i staten, i Appalachene der folk i gamle dager måtte dyrke all mat selv, måtte man alltid økonomisere etter hva man hadde. Mais var en av basisvarene i husholdningen. I gode år med gode avlinger kunne avfallet fra maiskolbene (dekkbladene og kornstammen) utnyttes til grisefor, så man kunne fø opp en gris eller to. Men i dårlige år, måtte man drøye maismelet med oppmalte husks (dekkblader), i nødsår også oppmalte kornstammer. Dette ble da blandet inn i maismelet. Det mettet nok, og fiber har man ikke vondt av.
Ellers er det ikke uvanlig å lage små dukker av corn husks, se en:Corn husk doll.
Jeg har ikke hørt at maisens dekkblad har hatt noe norsk navn, så der kan jeg ikke hjelpe. TorSch (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 18:46 (CEST)
PS - jeg valgte å ikke bruke helsekostforretningens side som referanse, men har hentet deler av teksten herfra - TorSch (diskusjon) 9. aug 2012 kl. 18:58 (CEST)
Enig med Soulkeeper og TorSch i at vi bør bruke norsk navn. Er det ingen botaniker her som kan hjelpe? --2A02:587:B936:8BAC:A97E:1ED8:96E7:2423 2. okt. 2020 kl. 08:14 (CEST)[svar]