Diskusjon:Jan Brøgger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjernet avsnitt om negativ omtale av Brøggers stilling innenfor norsk antropologi. Kilde er ikke angitt (se retningslinjer for verifisering), og er også brudd på NPOV. Se Wikipedia-retningslinjer om negativ omtale og kildeangivelse som sier "Unsourced criticism or negative material in the biographies of living persons should be removed immediately". En diskusjon om forskeres stilling er interessant, men en encyklopedi er ikke rette sted å begynne. Den ble skrevet av brukeren Oeikrem (sannsynligvis Øyvind Eikrem) som har skrevet en svært flatterende omtale i Wikipedia av sin doktorgradsveileder Stein Erik Johansen [[1]] (f.eks. "Johansen har forfattet en rekke verker med store implikasjoner for en rekke vitenskaper."). Det lar seg bemerke at prof. Jan Brøgger er sitert minst 60 ganger i internasjonal litteratur mens Stein Johansen er sitert 1 gang i siteringsdatabasen ISI www.isiknowledge.com

Jan@brogger.no 28. jun 2006 kl.15:05 (UTC)

Som antropolog er jeg enig i at Brøgger var en omstridt antropolog, men jeg er helt enig i at avsnittet skulle bli slettet! Bildet er på langt så entydig og mye av kritikken baserte seg nok på at han var en ensom svale politisk også. (han beskrev seg selv som en politisk flyktning til Trondheim fordi de andre instituttene var dominert av venstreradikale). Dessuten er det ikke alltid så vel ansett å være en god formidler. Om man hadde hatt noen kilder kunne denne debatten være interessant å skissere. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.241.169.33 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

I omtale av forhold knyttet til nålevende personer er det alltid en fordel å oppgi kilder. Den tidligere referansen til policy for slikt matriale går mer på matriale av noe mer spesifikk karakter og ikke så mye på uenighet i faglige fora. Jeg vil nok heller si at påstandene er så diffuse og vanskelige å forholde seg til at de bør fjernes da de rett og slett ikke har leksikalsk verdi. — Jeblad 3. jul 2006 kl.14:21 (UTC)
To spørsmål: 1) Hvorfor driver Jan Brøgger og redigerer kontroversiell informasjon i artikkelen om seg selv? 2) Hvorfor fjerner han ikke informasjonen om at han døde i februar i år? __meco 4. jul 2006 kl.07:39 (UTC)
Den som gjør endringer er sannsynligvis Jan Christian Brøgger (jr.), sønn av Jan Christian Brøgger (sr.). Brøgger senior er død, sønnen er i live. --Gunnernett 4. jul 2006 kl.08:12 (UTC)

Til Jon Erling: Jeg vil bare understreke at jeg er enig med deg.... Beklager om det kunne misforståes. Jeg mener KUN at tematikken er relevant hvis den kan dokumenteres eller belegges med kilder. En viktig del av hans karriere var nettopp brytningene mot "establishment" i den norske antropologien. (... som JEG mener kanskje undervurderte ham, fordi han evnet å snakke til en større offentlighet.) Til Meco: Den "kontroversielle" informasjonen er et useriøst bidrag fra en konsekvet POV bidragsyter og burde ha vært fjernet uansett, og det er bare latskap som gjør at jeg ikke har gjort det selv tidligere.129.241.169.33 4. jul 2006 kl.09:17 (UTC)


Referanser[rediger kilde]

Det virker unødvendig komplisert å bruke Bibsys-lenker for å henvise til avisartikler. Dessuten skaper det en feilaktig forventning om at det finnes realdata i den andre enden av lenka. --MHaugen 19. jul 2006 kl.17:00 (UTC)

Kommer automatisk når man legger inn ISSN. ISSN kan være greit å ha for historiske formål. Tidsskrifter endrer navn, bytter ISSN, fusjonerer osv. Fjern det hvis du absolutt vil, ikke så vanskelig å putte det tilbake igjen hvis noen ønsker det. Jeg synes det er litt dumt at ISSN koples direkte til BIBSYS. Burde være mulig å velge flere kilder, f.eks. Amazon e.l., evt. også ATEKST. Men slik er det. Jan@brogger.no 19. jul 2006 kl.23:39 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jan Brøgger. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. nov. 2018 kl. 19:01 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jan Brøgger. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. aug. 2019 kl. 23:26 (CEST)[svar]