Diskusjon:Jernbanestasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen inneholder en del som er spesifikt for norske forhold. Er det blitt undersøkt om dette er tilfellet internasjonalt da den historiske oversikten omhandler begrepet jernbanestasjon slik bygningstypen utviklet seg internasjonalt? Det er en svakhet om artikkelen blir for snever og norsksentrert om dette ikke er definisjoner som er internasjonale. Da bør eventuelt den internasjonale delen komme først og så kan de norske særtilfellene komme under egne overskrifter lengre nede i artikkelen. Nina 2. okt 2008 kl. 11:17 (CEST)

Det er vel naturlig i et norsk leksikon at man først og fremst omtaler en sak om hvordan den er i Norge. Når det gjelder formelle betegnelser og slik på jernbanesaker, så vil det variere fra forvaltning til forvaltning. Noen kan være omtrent likt med et annet lands forvaltning for noen ting, men ulikt andre i samme land, mens det kanskje ligner andre land for andre forhold. Det er helt korrekt at jernbane er et internasjonalt fenomen der det gjennom tidende har vært stor utviksling av både teknologi og erfaringer, samt noe felles regelverk også. Likevel har det i årenes løp utviklet seg særregler for de forskjellige land, så å si at noe er internasjonalt og noe annet bare norsk, gir nok liten mening. Når man derfor omtaler ting i utlandet, så må det bli som eksempler på hvordan andre nasjoner og jernbaneselskaper har ordnet seg, og ikke hvordan det er internasjonalt. --Svein Sando 23. nov 2011 kl. 22:34 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jernbanestasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 08:46 (CEST)[svar]

Sekkestasjon/endestasjon[rediger kilde]

I denne artikkelen defineres sekkestasjon som at alle sporene ender i butt og at passasjerer dermed kan gå mellom alle platformer uten å krysse spor. Med denne definisjonen blir Stavanger, Bergen og Kristiansand eksempler på sekkestasjon.

I artikkelen om Sekkestasjon defineres dette litt anderledes. Der ses det på situasjonen for togene; at toget må snus for å komme videre. Eksempelet som gis der er kun Kristiansand. Og spesifikkt ikke Stavanger og Bergen som "bare" er endestasjoner. Gorm (diskusjon) 9. feb. 2024 kl. 17:13 (CET)[svar]