Diskusjon:Jon Blund (film)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Billeder[rediger kilde]

Et bilde av en leketøydukke blant mange andre er en «informativ illustrasjon»? Rett og slett ikke. Fire billeder er nok. -- Zitronenpresse 22. jun 2011 kl. 11:37 (CEST)

For oss som arbeider med og lever i en visuell kultur, ligger det like mye informasjon i hvordan man utformer tøydokker og konkret kommersialiserer populærkulturen enn i den verbale informasjonen om for eksempel hvilken by fenomenet har oppstått i. Jeg er er altså saklig uenig, men bøyer meg for en sterk sitron :-) Wolfmann 22. jun 2011 kl. 12:02 (CEST)
Unnskyld at jeg blander meg inn; jeg synes artikkelen er bedre med mange bilder. La den være slik den er. Mvh.Aso 22. jun 2011 kl. 12:04 (CEST)
OK -- Zitronenpresse 22. jun 2011 kl. 12:32 (CEST)
Jeg forstår selvsagt innsigelsene fra sitronpressa, men mener generelt at alle artikler blir bedre med relevant bildemateriale og forklarende bildetekster. Et bilde sier ofte mye mer, i alle fall noe annet, enn en tekst. Illustrasjoner fargelegger bokstavelig talt et fenomen på en mer sanselig og ofte rikere måte, de tidfester, konkretiserer, anskueliggjør og forklarer. Det dreier seg selvsagt ofte bare om detaljer som er uviktige for helheten, altså de lange linjene og det som virkelig betyr noe i livene våre, men det kan likevel være interessant for eksempel å se at det i det hele tatt ble laget en tøydokke av denne «kommunistiske» figuren, og at fargebruken og stilen varierer - en påfallende kontrast til de strenge reglene for Disneys og Thorbjørn Egners populære bildeunivers. Dessuten formidler bilder ofte bedre opplevelser og følelser - som vel fortsatt har en viss betydning i tilværelsen? :-) Wolfmann 22. jun 2011 kl. 13:35 (CEST)
PS. Jeg synes bilder ikke bare belyser og illustrerer kulturhistorien. Bilder er kulturhistorie. Men selvsagt varierer informasjonsverdien fra bilde til bilde. Og de kan absolutt også forstyrre og forvirre :-) DS.
PPS. Jeg tror dessuten at barnekulturen, som «hverdagskultur» generelt, i særlig grad er preget av visuell kommunikasjon og følelsesladde synsinntrykk. For noen er dette en motsetning til en tilsynelatende «korrekt» og mer «intellektuell» tilnærming til verden. Men et slikt «voksent» og «objektivt» blikk kan bli fattig og feil. Også derfor blir det viktig å vise bildeeksempler.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jon Blund (film). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 11:47 (CEST)[svar]