Diskusjon:Jon Rognlien

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jon Rognlien. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 05:04 (CEST)[svar]

Verifisering[rediger kilde]

Jeg har selv ryddet opp i noen unøyaktigheter på siden, og kan verifisere at alt som nå står der, er ganske korrekt. Det er derfor ingen grunn til å etterlyse referanser - det er jo lenket ut til mange sider med verifiseringer. Hilsen Jon Rognlien Dette usignerte innlegget ble skrevet av 91.103.38.64 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg er redd for at ip-adresser er anonyme og det hjelper ikke å si at man er en person. Det lar seg ikke verifisere uten at vi av den grunn skal anta at opplysingen ikke er riktig, vi kan bare ikke bruke opplysningen til noe. Det vil heller ikke hjelpe å registrere en bruker. Brukeridentitene på Wikipedia er også anonyme. Vi skal riktignok ikke anta at det er noe galt selv om det har skjedd at noen har fremsatt påstander som i ettertid viste seg umulig å kunne være riktige (se Diskusjon:Pio Larsen). Igjen, vi antar at opplysningen er riktig, men kan ikke bruke den til noe siden den ikke er verifisert. Forskjellen mellom å skrive som registrert bruker og å skrive uten å logge inn er at for registrerte brukere kan alle redigeringer knyttes til samme bruker, ip-adresser kan rulle rundt og variere og mange kan skrive fra samme adresse eller en person fra flere adresser.
-- Når det etterlyses referanser så er det uavhengige og nøytrale referanser som for eksempel artikler i norske aviser som kan bekrefte at det som står i artikkelen er riktig. Det eneste som per nå finnes er en lenke til en bok hvor det i oria.no står om boka: «"Den store ML-boka er i hovedsak skrevet av Jon Rognlien, med assistanse og bidrag fra Nikolai Brandal"», ISBN 9788248908777. Dette ser ut til å være den eneste boka Rognlien har skrevet og han er ikke forfatter alene. Det er med andre ord et noe tynnt grunnlag for å kalle ham forfatter (slik vi bruker termen på norsk WP; har skrevet minst en bok alene).
-- Diskografien er for tynn, det ser ikke ut til at han har en eneste plate hvor det er ham som er artisten. Diskografien er en liste over plater som andre har laget og bør ut av artikkelen slik den nå står.
-- Det Rognlien utvilsom er er «oversetter og litteraturkritiker» [[1]]. Det er heller ikke tvilsomt at han har oversatt Corto Maltese på nytt [[2]] og at oversettelsen beskrives som «nydelig oversatt av Jon Rognlien» [[3]] og det er også ganske sikkert riktig (gratulerer med komplimentet, jeg må åpenbart utvide bokhylla mi). Oversettere er sjelden notable nok til egen artikkel på Wikipedia, selv om de oversetter en av de viktige klassikerene som Corto Maltese utvilsomt er.
-- Litteraturkritikere er heller ikke automatisk notable. Bedømt ut fra treffene i norske aviser på web og papir i Retriever Norge er Rognlien anmelder i Dagbladet. Både anmelder- og oversetterrollen fører til at jeg får veldig mye treff og han er en av de mer kjente anmelderne. Antall treff fører til at det er vanskelig å sortere ut artikler som omtaler Rognlien, som portrettintervjuer eller lignende. Dvs artikler som ikke enten er skrevet av ham eller omtaler noe han har oversatt uten å si særlig mye mer om oversetteren.
-- Det er ikke tvilsomt at denne artikkelen trenger referanser som viser frem hva Rognlien er kjent for. Slik dette står, uten referanser, så kan artikkelens eksistens henge i en tynn tråd, som forfatter eller musiker er ikke Rognlien notabel, det er de andre rollene ikke minst rollen som litteraturkritiker som kan slå inn her. Kom i alle fall med tips her så går det an å få hjelp til å få referansene inn i artikkelen. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 15. feb. 2018 kl. 21:40 (CET)[svar]