Diskusjon:KWh/h

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

To ting knyttet til denne artikkel: Synes det blir noe rart at time forkortes med et «h» på norsk. Vi skriver heller ikke km/h på norsk men derimot km/t. Ser jo at de da kan bli tolket som kWh/ton – også uheldig. Kanskje det klareste hadde vært å kalle artiklen «Kilowattimer per time»? Det annet er figuren som tilsynelatende viser energiforbruket over en uke. Men skal det passe til artiklen burde det vel være et søylediagram med energiforbruket per (hele) time? Mvh Prillen 23. mar 2010 kl. 13:17 (CET)

  1. Ad «h»: Ser poenget ditt, men hvis du ser på linken til Statskraft, så bruker de MWh/h. Hvis du ser på strømregningen din finner du kWh, hvis du ser på strømmåleren din i sikringsskapet finner du kWh, hvis du ser på en kvalitetssikret artikkel som denne finner du kWh. De papirleksika jeg rår over skriver alle om kWh ingen om kWt. (kW/t har jeg faktisk feilaktig rettet på WP engang. Der står det kW/tonn nå). Ser du på iw, så finner du nær utelukkende kWh. Det eneste stedet jeg har funnet et offisielt kWt er på Språkrådet, så kan en spørre seg hvilken definisjonsmakt Språkrådet har over benevninger innen fysikken. Jeg mener det er godt belegg for ikke å bruke forkortingen kWt (eller derivater derav). Forslaget dit om artikkelnavn = kilowattimer per time er et alternativ, men er usikker på om det blir klarere. Mange forstår heller ikke ikke implikasjonen av ordet «per». KjellG 23. mar 2010 kl. 14:02 (CET)
    kWh har vi vel diskutert tidligere, men her tenker jeg på «per time» h-en. Og siden det lenkes til er på engelsk og da er saken klar. Men i mine øyne er den det ikke på norsk. Mvh Prillen 23. mar 2010 kl. 15:22 (CET)
    Her er en norsk lenke med MWh/h. Legg også merke til at «h» ventelig kommer fra latin: hora, og ikke fra engelsk hour. Google finner 241000 norske forekomster av kWh og 8650 av kWt der et Vinskap er første tilslag. Videre 2090 forekomster av MWh/h og 53 av MWh/t. For MWt/t finne jeg 7 og derav synes ingen å ha noe med el-energi å gjøre. Ser paradokset med kWh og km/t. Ser for meg ut til at MWh/h, kWh og km/t defacto er standard på norsk. KjellG 23. mar 2010 kl. 20:15 (CET)
  2. Ad graf. Dette er egentlig en uttegning av konkrete tall per time over i alt 7 døgn. Siden grafen viser en hel uke, vil de nevnte søylene blir veldig smale, så smale at en har utelatt timesøylene og angitt dem som ukedager og glattet kurven. Tabellen kan gjerne tas inn i artikkelen, men grafen synes jeg er grei. Det er fritt frem å foreslå forbedringer. KjellG 23. mar 2010 kl. 14:02 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen KWh/h. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. apr. 2019 kl. 20:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen KWh/h. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jul. 2023 kl. 05:42 (CEST)[svar]