Diskusjon:Klodsbodding kapell

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Klodsbodding[rediger kilde]

Navnet på kapellet er Klodsbodding, ikke Klodsbodung. Dette er dobbeltsjekket med Nes menighetsråd, som presiserer at dette er et egennavn. Knuteinar2309 1. sep 2009 kl. 13:56 (CEST)

Retten til å navngi kirker/sokn og kapeller/kapellanier gikk i 2006 over fra Den norske kirke til Statens kartverk gjennom lov av 1. 8. 2006. Navnet Klodbodung er det navnet som i dag benyttes for kapellet. Det historiske navnet Klodsbodding kapell er likevel nå lagt til i innledninga for å unngå forvirring grunna den nylige lovrevideringa. Siffuor Kuzmuus 1. sep 2009 kl. 16:38 (CEST)
Ok, godt argument. Da ble vi enige om at Klodsbodung er det riktige. Knuteinar2309 1. sep 2009 kl. 16:43 (CEST)
Delvis riktig, vil jeg si. Kartverkets vedtak må følges. Men samtidig er det grunn til å minne om at det er VEDTAKENE som gjelder. Dersom Kartverket ikke eksplisitt har vedtatt et nytt navn på kapellet (eller tydeliggjort at et av deres vedtak er et samlevedtak i hht §5), så gjelder det gamle navnet på kapellet. Selv om grendenavnet er endret. Hvis Siffuor mener at lovendringen i 2006 hadde den effekten at den medførte en automatisk navneendring i og med lovendringen, for alle kirkenavn, veinavn, fyrnavn osv i retning harmonisering med grendenavn, så framgår ikke det av forskriftens §8 slik jeg har skumlest den, eller av Kartverkets praksis slik jeg kjenner det fra min jobb. Ergo må det enten vises til et vedtak, eller til en forskrift, et lovforarbeid eller tilsvarende for å bekrefte Siffuors påstand om at denne kirken fikk nytt navn i 2006. Mvh MHaugen 7. sep 2009 kl. 07:35 (CEST)
Det medfører ikke riktighet at vi følge Statens kartverk eller for den saks skyld Språkrådet. Vår sedavne, retningslinjer (bl.a. Wikipedia:Navnekonvensjoner «Hovedregelen er at artikler skal ligge under navnet flest personer vil forvente at artikkelen ligger under.»), Wikipedia:Språkform (vi normeres ikke av norsk offisiell språkpolitikk alene) og Wikipedia:Objektivitet alle støtter opp om tradisjonen for å benytte navn som er alment kjent. I dette konkrete tilfellet er det ikke en gang lagt ved en referanse som kan støtte opp om forslaget til denne endringen. Jeg vil faktisk hevde at hvis vi ikke fjerner vi aktiv pushing av en UKJENT form Klodsbodung kapell. Ett treff på Google og det er oss for å gi en antydning [1]. nsaa (disk) 7. sep 2009 kl. 21:41 (CEST)
Greit; du har overbevist meg. Jeg fjernet nettopp «(fra 2006 heter det offisielt Klodsbodung kapell){{tr}}» fra artikkelen; kan det legges frem en referanse til et slikt vedtak, går det inn igjen, men som sagt annensteds, jeg tror artikkelen nå ligger på riktig sted. — the Sidhekin (d) 7. sep 2009 kl. 22:22 (CEST)

Flytting til utdaterte titler[rediger kilde]

Hva er det du driver med? Flytter Klodsbodung kapell tilbake til Klodsbodding kapell?

Opprinnelig forfatter oppretta artikkelen måneder etter at navnet gikk over til Klodsbodung kapell. Det er enighet over diskusjoner osv. (Diskusjon om tittelen Klodsbodung kapell) at det nåværende korrekte navnet er Klodsbodung kapell. Det er også full enighet om at stedet heter Klodsbodung.

Dette er et egennavn, og på ingen måte opp til artikkelforfatter å velge form. Forfatters rett til å velge skriveform gjelder kun der det er flere godkjente skriveformer av oppslagsord. Siffuor Kuzmuus 7. sep 2009 kl. 00:57 (CEST)

Godt mulig du har rett, men så langt har jeg kun sett det opprinnelige navnet nevn i kilder, og som du vet fra tidligere så benytter vi ikke skrivebordsvedtak fra Statens kartverk eller andre slike uten videre. Dette har vi diskutert til det kjedsommelige på veldig mange artikler. nsaa (disk) 7. sep 2009 kl. 01:02 (CEST)
Du viser til noe "Publisert 1969" og 1995 når temaet allerede er diskutert og har kommet under enighet. Lovrevideringa kom i 2006, hvordan kan du da regne referansene dine til korrekt navn som gyldig? Siffuor Kuzmuus 7. sep 2009 kl. 01:03 (CEST)
Du har ennå ikke kommet opp med noen referanse på at kapellet har skiftet navn, per i dag ser det ut til at Klodsbodding kapell er det som benyttes. nsaa (disk) 7. sep 2009 kl. 01:10 (CEST)

Kapellet heter Klodsbodding kapell stedet Klodsbodung ifølge rutebok.no. http://www.rutebok.no/NRIIISStaticTables/Tables/ruter/3/00015793.htm Anonymikon 7. sep 2009 kl. 01:17 (CEST)

Det er navnet på holdeplassen, ikke kirken. — the Sidhekin (d) 7. sep 2009 kl. 01:28 (CEST)

Jeg er ikke 100 % sikker på hvordan Wikipedia:Navnekonvensjoner skal leses her, men hovedregelen er «at artikler skal ligge under navnet flest personer vil forvente at artikkelen ligger under.» Praksis for kirkebygg ser også ut til å følge hovedregelen: Nidarosdomen, selv om det egentlig er «Nidaros domkirke»; Ishavskatedralen, selv om det egentlig er «Tromsdalen Kirke»; og Westminster Abbey, selv om det egentlig er «St. Peterskirken i Westminster». Ta det med en klype salt, for jeg er søvnløs langt på natt, men jeg tipper dette vil si at det gamle, veletablerte navnet er riktig for vårt formål, uansett hvor «korrekt» det nye måtte være. — the Sidhekin (d) 7. sep 2009 kl. 02:44 (CEST)