Diskusjon:MacWrite

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

At det er mye med denne artikkelen som er feil er en løs påstand. Den kunne vært skrevet på en annen måte, som den engelske, men i praksis er informasjonen i den norske artikkelen mer nyttig. Og feil er den ikke! - Degress 16. april 2009 kl. 00:52 (CEST)

Og problemet er da? Finn Bjørklid 16. apr 2009 kl. 02:30 (CEST)

Kort om hva som er feil med artikkelen[rediger kilde]

  • Bildene har ikke noe med MacWrite å gjøre og bør fjernes, bildet av Mac 128k kan evt. være igjen, siden programmet ble introdusert sammmen med denne maskinen.
  • Kapittelet om Finder har ikke noe der å gjøre og bør fjernes
  • Kapittelet om Microsoft Works inneholder grove feil, som at MacWrite var tekstbehandleren i MS Works, hele kapittelet bør fjernes.
  • Kapittelet om andre kontorprogrammer bør fjernes, det har ikke noe med MacWrite å gjøre.
  • Kategoriene var helt feil, disse har jeg rettet opp nå (hva har MacWrite i kategorien pedagogikk og økonomi å gjøre?).
  • Se også-seksjonen hadde heller ikke noe der å gjøre og er fjernet.

Hvis de 4 linjene som da blir igjen blir skrevet om med basis i den engelske artikkelen så begynner det å hjelpe. Jeg har ikke tid til det akkurat nå, klauvskjæreren kommer for å gjøre manikyr med vinkelsliper på kyrne mine.... mvh, Apple farmer 16. apr 2009 kl. 09:45 (CEST)

Artikkelen beskriver innholdet i Microsoft Works og disse programmenes historie. Utviklingen på maskinsiden og utviklingen i tilbudet av andre programmer har betydning for produktets historie og utvikling! Punktene som er angitt foran stemmer ikke. MacWrite var tekstbehandleren i Microsoft Works! - Degress 16. april 2009 kl. 12:35 (CEST)

Hvis du virkelig mener at Microsoft på ett eller annet vis kjøpte rettighetene til Apples tekstbehandler MacWrite og puttet den inn i Works for Mac bør du kunne belegge det med sikre kilder. Jeg sitter nå med datatidsskriftet BYTE, September 1990 foran meg. Det har en gjennomgang av diverse milepæler i datamaskinindustrien siden dette er et 15 års jubileumsnummber for tidsskriftet. På side 393, under begivenhetene for året 1986 står det at «Microsoft introduces Works for the Mac». Det er godt mulig du har god hukommelse, men her stoler jeg nok mer på BYTE enn på din hukommelse. mvh,Apple farmer 17. apr 2009 kl. 11:24 (CEST)
Jeg som vanlig leser og bare sporadisk befatning med EDB fra IBM-regnesentralbesøk i 1970 (hullkort) finner denne artikkelen ganske rar. Innledning 4 linjer om temaet. eget avsnitt: 5-6 linjer om samme. Resten er om alt mulig som kanskje er relevant for innvidde, men lite nyttig i forhold til overskriften. Mye av det samme finner jeg i andre Mac-artikler. Det er bare ikke slik vi kan få fram informasjon.
Hovedtemaet i størst mulig klarhet i hører hjemme i hovedartikkelen. Sidetemaer av en viss størrelse bør bli egne artikler med lenker fra relevante steder - og med artikkelnavn som dekker. Det er krysslenkingen som er wikis sterke side.
Ut fra hva jeg husker, var Works servert som en samlepakke først lenge etter at både Write, WordPerfect og Words ble tatt i bruk. Først måtte Excel og arkiveringsprogrammet ferdigutvikles, og det tok noen dager. Rekkefølgen i den beskrevne historieutviklingen virker derfor mye som en midt-på-treet-start. Jeg kan ikke nok om hva som er rett, men nok litt til å se at der er forbedringspotensiale. Mvh Bjørn som tegner 16. apr 2009 kl. 13:16 (CEST)

Jeg har brukt både mikromaskin, en PC til regnskap og et antall forskjellige Mac-maskiner siden rundt 1983. I 1983 eller 1984 kjøpte jeg bl.a. følgende kontormaskin og utstyr i en datamaskinbutikk til en pris av rundt kr. 30.000:

  • Mac 128 (128 kB RAM)
  • Microsoft Works (med bl.a. MacWrite som er en enkel tekstbehandler)
  • Microsoft Word versjon 1.0 - Degress 16. april 2009 kl. 15:25 (CEST)
Hvis du kjøpte en Mac i 1983 var du virkelig tidlig ute. Maskinen ble lansert med den legendariske SuperBowl-reklamefilmen i 1984, hvor fortelleren sier: «On January 24th, Apple Computer will introduce Macintosh. And you'll see why 1984 won't be like 1984.» Hvis du samtidig fikk kjøpt Microsoft Works for the Mac, som i følge BYTE Magazine ikke ble lansert før i 1986 var du også svært tidlig ute. Det samme kan sies om Microsoft Word, versjon 1.0 for Mac ble lansert i 1985 ifølge denne artikkelen[[1]] som jeg anser som troverdig. Jeg foreslår derfor at du slutter å skrive ting kun etter hukommelsen, og heller kommer med referanser for påstandene dine. mvh, Apple farmer 17. apr 2009 kl. 11:24 (CEST)

Den informasjonen du finner andre steder på Wikipedia er ikke komplett og ikke alltid presis. Det er nødvendig å bruke andre kilder i tillegg. - Degress 17. april 2009 kl. 22:34 (CEST)

Bjørn som tegner husker noe av det samme som meg. Mac 512 hadde fra starten i Norge MacWrite, MacPaint og MacDraw - noe dritt å jobbe med - ut og inn med disketter i det uendelige, inntil jeg fikk installert Norges første, delte harddisk til Mac (nettverk) (20K, 25.000 + mva). De separate programmene ble først avløst av Apple Works, siden Claris Works. Microsoft kom etterhvert med en liknende, integrert løsning med tekstbehandler, regneark og databasefunksjon - MS Works. Den hadde ikke noe med Mac Write å gjøre - eller vice versa. 91 16. apr 2009 kl. 16:53 (CEST)

Avsnitt som må redigeres bort[rediger kilde]

Artikkelen begynner nå å dekke temaet slik at vi har en forsvarlig omtale av MacWrite. Avsnittene om Finder, Apple Works og andre tekstbehandlingsprogram hører ikke til her, og bør redigeres bort/flyttes til andre, relevante artikler. 91 20. apr 2009 kl. 23:16 (CEST)

Har fjernet det, samt bilder som hadde lite med saken å gjøre. Det som står igjen nå er ganske greit. Det burde nok vært noen referanser på markedsandeler som er oppgitt. De kan nok stemme, men det er uansett slikt som bør dokumenteres med referanser. mvh, Apple farmer 20. apr 2009 kl. 23:32 (CEST)
Godt og takk, skal se om jeg finner relevant dokumentasjon. 91 20. apr 2009 kl. 23:35 (CEST)