Hopp til innhold

Diskusjon:NOKAS-ranet/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Schumann vs. Sherling[rediger kilde]

Jeg har forsøkt å lage en kronologisk rekonstruksjon av begivenhetene under ranet. Det er mange uklare punkter. Et av dem er hvorvidt Sherling unslapp da Schumann skiftet magasin på sitt AG3 (Sherlings versjon) eller om det var da Schumann stilte siktet for å skyte over taket på Kommandobilen (Schumanns versjon). Sherling mente under rettsaken han ville ha registrert hvis Schumann hadde fiklet med siktet på våpenet. Punktet er sentralt ettersom Sherling har fremstilt Schumann som svært kald når han skjøt og drepte Klugland, mens Schumann på sin side mener han følte seg truet og hadde mindre kontroll på situasjonen enn det Sherling fremstiller. Christgr 19. des 2006 kl. 17:37 (CET)

Uten at jeg har fulgt saken nøye så kan man vel si at dette er noe som det veldig lett vil bli usikkerhet omkring. Schumann forteller ikke nødvendigvis sannheten og Sherling har ikke ndvendigvis oppfattet/husker hva som skjedde korrekt. Så lenge det er såpass usikkert mener jeg at man ikke bør skrive hvorfor han klarte å rømme, evnt skrive begge versjonene. En annen ting: Har ikke Johnny Thendrup forklart at det var han som var den raneren som satte fyr på lastebilen? I så fall burde det vel stå at det var han som gjorde det. Reinhardheydt 19. des 2006 kl. 23:02 (CET)
Har rettet punktet om lastebilen Christgr 23. aug 2007 kl. 13:57 (CEST)

Sandnes-mannen og Svelvik-mannen[rediger kilde]

Er det noen grunn til å ikke omtale de tiltalte med navn, nå som alle 13 er omtalt med navn i avisene?

Hva er visten?[rediger kilde]

Hva er visten med å ha informasjon om ranerne, advokatene, dommerne, politimennene, og mange andre artikler her på WikiPedia.no? Den eneste som kan ha noe i et leksikon å gjøre er Toska, da grunnet at han har også vært involvert i mange andre ran. Jeg foreslår at mange artikler her blir slettet om mennesker som ikke er av en encyklopisk interesse (Alle de egne sidene for ranerne, dommerne, avdøde politibetjent, the list goes on!). Alt av interesse for ranet kan skrives på denne siden her. Heller lage en egen side hvor vi lister opp alle ranerne, enn å lage en side per person med unyttig svada. Dette er da ingen tabloidavis!--85.164.97.127 13. aug 2007 kl. 11:08 (CEST)

Jeg tror det er ok å tenke i den andre retningen: Dette er en større begivenhet i ny norsk historie, og jo mere informasjon wikipedia har om den, jo bedre er det. Det vil være til hjelp for journalister, forfattere, historieskrivere i tiden fremover. Jeg er heller ikke sikker på om det å omtale ranere er det samme som å være tabloid. I så fall burde man ikke omtale VG, Dagbladet, Se og Hør - eller kjendiser generelt. Da er vi over på en diskusjon om hvorvidt et oppslagsverk skal ha moralske avveieinger bak hva det velger å behandle. Det kunne vært interessant, men problemet er at i en postmoderne tid er moral svært individuelt. Er det kristenfolket som skal bestemme innholdet på wikipedia? Er det nynorskfolket? Er det imamene? Er det de offentlige etater? osv (PS: Det burde stå "Hva er viTSen") Christgr 23. aug 2007 kl. 13:57 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen NOKAS-ranet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 15:39 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen NOKAS-ranet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 07:31 (CEST)[svar]