Diskusjon:STANDARD (OSLO)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

STANDAR (OSLO) er rett skrivemåte for galleriet, hvordan kan vi få omdirigert den slik at korrekt stavemåte vises når siden blir oppropt?norskkunstpåwiki 15. jun 2009 kl. 01:21 (CEST)


lenker til kunstmesser[rediger kilde]

hei, ser du har slettet lenkene til kunstmessene som er nevnt i artikkelen. Jeg har gjort det samme for lautom contemporary, uten at det har blitt slettet (enda?), bare lurer på hva som ville være standard i dette tilfellet.v norskkunstpåwiki 15. jun 2009 kl. 01:35 (CEST) takk norskkunstpåwiki 15. jun 2009 kl. 01:35 (CEST)

Hei, skal jeg anta at det ikke finnes et klart svar om på dette spørsmålet? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Norskkunstpåwiki (diskusjon · bidrag) 15. jun 2009 kl. 21:19 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hvem er det du henvender deg til? Det er et ekstremt stort antall lesere på Wikipedia og en generell tiltale vil ha nokså mange mottakere. Hvis du ønsker å få svar fra en spesifikk bruker på et problem så er det bedre å henvende seg til vedkommende på dennes brukediskusjonside.
Du har lagt til lenker til nettsteder som såvidt jeg kan se ikke omtaler subjektet omtalt i artikkelen. Høyst sannsynlig vil disse bli fjernet da det oppfattes som reklamelenker. I seksjonen for eksterne lenker blir det lagt til aktuelle lenker til aktuelle nettsteder som omtaler subjektet, men som ikke brukes som kilder (referanser) i selve artikkelteksten. I noen tilfeller blir det lenket til forsiden på aktuelle nettsteder i denne seksjonen hvis spesifikke sider dyplenkes som kilder (referanser).
Les Wikipedia:Stilmanual og ikke minst Wikipedia:Bruk av kilder, den siste gir en grei introduksjon til referanser og hvordan disse brukes. Det finnes også en side Wikipedia:Retningslinjer for eksterne lenker som er noe utdatert, men likefullt gjeldende. Det er formen på lenkingen som er avvikende i forhold til etablert standard. — Jeblad 16. jun 2009 kl. 08:05 (CEST)
    • hei og takk. De eksterne lenkene viser til kunstmessene som galleriet har deltatt på. Dette er omtalt i artikkelen. men jeg er usikker på om det derfor bør eller ikke bør være med på eksterne lenker. For meg er det ikke helt klart, selv etter å ha lest igjennom bruken av eksterne lenker og kilder. norskkunstpåwiki 16. jun 2009 kl. 08:52 (CEST)
Vanligvis er det ikke nødvendig å omtale eller dokumentere at noen har vært på en messe, det er slikt som oppfattes som en naturlig bieffekt av en aktivitet. Dette kan av og til være litt problematisk, fordi det ligner så mye på en sceneopptreden eller en gallerifremvisning. Forskjellen består i om det er en fremføring av et verk involvert. Hvis opptredenen har relevans i seg selv fordi den er et verk så må den dokumenteres med en referanse. Salgsmesser ramler derfor utenfor. — Jeblad 16. jun 2009 kl. 09:47 (CEST)
men kunstmesser innenfor samtidskunstverdnen er et veldig lite nåløye. Art Basel har feks. 200 søkere på HVER stand, og det sitter en kommitee som består av (om jeg ikke husker feil) 10 fagpersoner, ofte en blanding av renomerte kuratorer og gallerister.

Med andre ord er det ikke en selvfølge at et galleri skal være med på messer, selv om det er ønskelig er det de fleste gallerier ikke forrunt fordi de ikke blir godt-tatt. Og de messene som STANDARD er med på er almennt annerkjent som de beste messene i verden (og det finnes en god del messer etterhvert). Det er mer som å si at noen har studert på harvard enn det er en naturlig del av en forretning. Det er ikke som reiselivsmessa på sjølyst eller utdanningsmessa. Det er mer som når en norsk kunstner gjør gruppe- og soloutstillinger i store internasjonale museer. norskkunstpåwiki 18. jun 2009 kl. 11:19 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen STANDARD (OSLO). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. aug. 2017 kl. 11:39 (CEST)[svar]