Diskusjon:Skogbruk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det var ingen god løsning å etablere denne artikkelen ved å kopiere fra dansk. Dansk og norsk skogbruk er grunnleggende ulikt. Bildet bør kanskje også byttes ut. denne karen ser ut til å arbeide i løvskog.

forslag til disp for bred artikkel:

  • - omfang i kubikk, og årsverk nå og før
  • - omfang i industri
  • - geografisk nedslag i Norge
  • - driftsteknikk
  • - skogkultur
  • - organisasjonene i skogbruket
  • - utdanning

hjelp søkes[rediger kilde]

Jeg jobber på skogbrukets kursinstitutt og kunne tenke meg å videreutvikle denne artikkelen om skogbruk. Da har jeg lyst til å lage en større artikkel som tar for seg det som allerede er nevnt som forslag tidligere, men også endel som det finnes noe av fra før. Hvordan skal jeg feks forholde meg til artikkelen om "norges skoger" som jeg kunne tenke meg å innlemme i artikkelen om skogbruk? Kan jeg flytte den til artikkel om skogbruk, eller må det lenkes til den? Takknemlig for svar...Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ninert (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Uten å ha noe kjennskap til skoger skal jeg forsøke å gi deg noen svar. Først og fremst flott at du vil utbedre artikkelen om skogbruk! Både artikkelen om Norges skoger og om skogbruk bør bestå hver for seg. Dersom du ønsker å innlemme (større) deler av artikkelen om Norges skoger i artikkelen om skogbruk er det beste om du skriver et lite sammendrag av Norges skoger i artikkelen om skogbruk. Dersom en leser av artikkelen om skogbruk ønsker å lese mer om Norske skoger så kan det lenkes til denne ved hjelp av en «utdypende artikkel»-lenke. Et eksempel på hvordan dette kan gjøres er artikkelen om Roald Amundsen hvor det er utdypende lenker til blant sydpolekspedisjonen og andre mer utfyllende artikler. Håper dette var til hjelp. Reinhard Heydt 20. okt 2011 kl. 15:50 (CEST)
Hei, Ninert. Det er vanskelig å skrive fram fra grunnen av en slik oversiktsartikkel, men det er også en spennede oppgave. Jeg tenker at det er nødvendig å skille mellom hva som er hva, og har noen forslag til artikler og disposisjon.
Artiklene Skog (og barskog, løvskog osv) og Norges skoger beskriver skogene slik de er.
Artiklene Skogbruk og Skogbruk i Norge beskriver menneskelig aktivitet knyttet til (den økonomiske) utnyttelsen av skogene. Alle disse ulike artiklene trengs, og de kan ikke slås sammen.
I artikkelen Skogbruk i Norge ser jeg for meg at det bør være avsnitt om
  1. Råvarene (og det avsnittet må skrives i koordinert utvikling med artikkelen Norges skoger)
  2. Eierforholdene til skogene
  3. Skogbrukets produkter
  4. Skogbrukets økonomi, både bedriftsøkonomi og samfunnsøkonomi
  5. Skogbrukets driftsteknikk
  6. Skogbrukets økologi
  7. Skogbruksutdanning, kurs, institutt, og organisasjoner
  8. Skogbrukshistorie, herunder både historisk driftsteknikk, samfunnsøkonomi og «Skogsaken»
  9. Andre utmarksprodukter enn trevirke
Det kan hende at det er flere avsnitt som bør være med også, men dette er noen første innfall. Selv har jeg jobbet 2 år på Norsk Skogmuseum, og kan gjerne bidra til å utvikle en slik artikkel med dens struktur og tilstøtende artikler. Mvh M Haugen 20. okt 2011 kl. 16:05 (CEST)

Tusen takk for gode svar Reinhard Heydt og M Haugen Jeg tar gjerne i mot hjelp til arbeidet. Jeg kan produsere tekster om du Haugen kan hjelpe meg å sette det sammen på en fornuftig måte (om du er enig i innholdet vel og merke). Men hvordan tar vi det videre fra her? Jeg er enig i disposisjonen din, den synes jeg er god. Den vil jo også generere endel underpunkter, skal det da inn i hovedartikkelen, eller lager vi egne underartikler? Hilsen Nina 25. okt 2011

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skogbruk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. apr. 2018 kl. 00:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skogbruk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 08:17 (CEST)[svar]