Diskusjon:Skule Eggum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Referanser[rediger kilde]

Er det noen som er gode til å formatere referanser, som vil se på denne? --Wikijens (diskusjon) 8. apr. 2017 kl. 18:40 (CEST)[svar]

Det er flere problemer her, ett problem er at referanser er langt inn uten å bruke wikikode, dvs det skal ikke se slik ut
2. Artikkel i Aftenposten - Lørdag 25. okt. 1986
3. Poco Loco
4. Bik Bok / Poco Loco
Det skulle vært brukt taggene <ref>opplysninger om referansen</ref> og opplysningen skulle vært plassert etter den teksten i artikkelen som hentet informasjon fra referansen, dvs de skulle stått i wikikoden med ref-tagger og ville da dukket opp i referanseseksjonen slik:[1][2][3] Da nummererer referansene seg selv. At nybegynnere ikke finner ut av dette er nokså normalt og det er flott at de finner frem referanser, så får vi heller yte litt assistanse med å få dem til å se pene ut og ikke bare pene, men inkludere de opplysningene som skal være med.
Eksempelreferanser nr 1 - med ref-tagger blir de slik, men vil mangle bibliografiske opplysninger
  1. ^ Artikkel i Aftenposten - Lørdag 25. okt. 1986
  2. ^ Poco Loco
  3. ^ Bik Bok / Poco Loco
Hvordan referanser skal se ut (og brukes)
Et annet problem er at vesentlige opplysninger om referansen som forfatter, navn på artikkel, utgiver og utgivelsesdato mangler. Da vil de se slik ut (klikk på nummert i teksten og kom frem til referansen). Aftenposten slik[1], Poco Loco slik[2] og Bik Bok / Poco Loco slik[3]
Hvordan bruke referanser
Det neste problemet er at referanser skal ikke bare være der, de skal underbygge teksten i artikkelen. Dvs det skal stå det samme i referansene som vi skriver (med litt andre ord) i artikkelen. Her var det manglende samsvar mellom artikkel og referanser.
-- I den første referansen står det om Bik Bok og Poco Loco: «Bak suksessen så langt står to av landets beste moteskapere, Ola Kongshaug og Skule Eggeum.» ... «Hatten av for Bok Bok-gründerne, for tre år siden skrev moteløvene en kontrakt om å selge 50 prosent av selskapet til en svenske for 22,5 mill. kr., men de klarte å vri seg unna. I dag koster halvparten av Bik Bok 550 mill kr. Ja, på Oslo Børs er Bik Bok verd mer en f.eks. selskaper som EB, Saga Petroleum, Elkem, Dyno og Vesta.»[1] Dette er vel stoff som kunne vært brukt i artikkelen om Bik Bok. Det står jo ikke akkurat noe særlig om Eggum i artikkelen, men det lille som er kan kanskje brukes?
-- i nummer to står «Helt siden han startet Poco Loco sammen med Skule Eggum i begynnelsen av åttiårene, og ...» og Mæle siteres på «En dag jeg var innom L'uomo stod Skule Eggum der og forsøkte å selge noe greie til tre fyrer fra Senja. Jeg kjente Skule litt fra før, så han ba meg passe butikken mens han dro bort på gatekjøkkenet for å få seg en pølse. I mellomtiden klarte jeg å selge posevis av klær til guttene nordfra. Okay, sa Skula da han kom tilbake. Har du penga, så har jeg agenturet. Sånn er'n bare. Etter kort tida hadde Petter Norge A/S en omsetning på 20 millioner. Da vi fusjonerte med de tre bukkene bruse i toogåtti, og Bik Bok var i gang for alvor ble det fysisk umulig for meg å fortsette med studiene. »[2] Dette er en artikkel om Ola Mæle og kanskje det finnes noe som kan brukes i den artikkelen. For artikkelen om Eggum er det svært lite som er relevant ut over at han startet Poco Loco sammen med Mæle.
-- Nummer tre er en artikkel om Bik Bok og Eggum er ikke nevnt.[3] Den kan med andre ord ikke brukes til noen ting i denne artikkelen.
Eksempelreferanser nr 2 - fullstendige referanser med forfatter, artikkel, utgiver, dato og slikt
  1. ^ a b Atle Kigen (25. oktober 1986). «Vi går på børsen» (norsk). Aftenposten: 12. Besøkt 14. april 2017. 
  2. ^ a b Niels Chr.Geelmuyden (2014). «Buksemaker pipelort, Ola Mæle». Tidens guder (norsk). egenutgitt, EBN SelfPublishing. s. mangler paginering. ISBN 9788293167785. 
  3. ^ a b E. A. (1986). «Bik Bok-eventyret: "Fantasi satt i system"». Radiobransjen (norsk) (1): 12-15. 
Sluttkommentar
For å si det slik referanser er ikke lett og det er ikke lett å være nybegynner. Nå har i allefall alle nybegynnerne som har bidratt til denne artikkelen fått velkomstmelding og så håper jeg de leser denne diskusjonstråden. De skal ha ros for å ha bidratt med referanser (noen er bedre enn ingen og det er bedre å bidra og få litt kritikk (forhåpentligvis konstruktiv) enn å la være) og de er velkomne til å stille spørsmål.
-- Jeg har forsøkt å søke i norske aviser, men så lang har jeg ikke funnet lengre omtaler av Eggum. Han nevnes mange steder, men portrettintervjuer eller andre mer biografiske omtaler fant jeg ikke. Det vil si at det vil ikke være enkelt å finne gode referanser og det vil være en himla stor jobb å sette en masse små biter sammen. Artikkelen er per nå temmelig referanseløs og slik skal det ikke være i en biografi om en levende person på Wikipedia. Jeg starter med å fjerne det som åpenbart ikke skal stå uten referanse. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 14. apr. 2017 kl. 14:32 (CEST)[svar]