Diskusjon:Slaveri

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gamle kommentarer, varia[rediger kilde]

Det står: "Det var kun en tredjedel av slavene som overlevde reisen. De som overlevde, ble ofte skilt fra familiene sine og solgt videre rundt til forskjellige slavehandlere. Selv om mange slaver døde, hadde mannskapet høyere dødsprosent"

Er det noen kilde for dette? At bare en tredjedel av slavene overlevde overfarten (i snitt?) høres ikke helt troverdig ut. Og hvis dødsprosenten for mannskapet var høyere døde altså mer enn to tredjedeler av mannskapet på en gjennomsnittlig tur? Derekhu 25. nov 2008 kl. 17:17 (CET)

Jeg finner ikke noe belegg for at mannskap på slaveskip sultet i hjel, og kommer til å fjerne setningen. IMIDLERTID var det et alminnelig kjent faktum at dødeligheten for mannskapet var høyere enn for slavene på overfarten, fordi mannskapet var mindre motstandsdyktig mot tropiske sykdommer, og var det knapphet på mat og vann, fikk slavene først. Ledelsens holdning til mannskapet var absolutt ikke mindre kynisk enn holdningen til slavene, og når dette har vært så lite omtalt, tipper jeg det er fordi noen vil lese det som et forsvar for negerslaveri. Men det er det da absolutt ikke! Vennlig hilsen LisbethKvent 22. jan 2009 kl. 12:59 (CET)
Nei, det var vesentlig flere enn en tredjedel av slavene som overlevde reisen. Men en tredjedel av de som ble solgt til sukkerplantasjer, omkom i løpet av de tre første årene. Jeg stusser likevel på den som har skrevet den opprinnelige artikkelen, og hvorfor vedkommende har så få kilder å vise til. Det er da vanlig (og ønskelig) at man fører opp hvor man har informasjonen fra. I dette tilfellet er informasjonen helt feil. Med hilsen Kvent 25. jan 2009 kl. 15:57 (CET)
Dette er et viktig tema som fortjener stor oppmerksomhet og mange gode artikler. Slaveri bør være en generell oversiktsartikkel, og den bør i større grad følge engelsk wikipedias oversiktsartikkel. Jeg tror det er lurt om dere ser på den artikkelen og oversetter. Dere vil se at det er lenker til en rekke spesialartikler; slik bør vi gjøre på norsk W også. krg 31. jan 2009 kl. 00:08 (CET)
Om jeg ikke har lest for dårlig - det mangler stadig noe om slaveri i Afrika, og den arabiske slavehandelen fra Afrika. krg 22. mar 2009 kl. 21:13 (CET)


Ang. kilder... det er helt nødvendig med noen referanser, men det kan kanskje bli for mange også? Alenepaagata 21. apr 2010 kl. 17:16 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Slaveri. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 15:32 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Slaveri. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. jun. 2018 kl. 06:32 (CEST)[svar]