Diskusjon:Snøhetta

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om fjell, definisjoner, og primærfaktorer (gamle kommentarer)[rediger kilde]

"Snøhetta er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen, og det 32. høyeste i Norge"

Hvordan kan det være det 32. høyeste fjellet i Norge, når denne siden viser mye lavere fjell som høyere: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest_points_of_Norwegian_counties

Du må sammenligne med denne lista: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mountains_in_Norway_by_height Her står Snøhetta på plass nr 29, det kommer av forskjellige definisjoner på hva som er et fjell og ikke (primærfaktor) Berland 4. aug 2008 kl. 22:37 (CEST)

Ifølge Norges_høyeste_fjell så er Snøhetta på 24. plass. Hvilken artikkel er feil? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.221.122.68 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

For å gjera forvirrigna komplett bør ein nemne at ein på 1800-talet lenge trudde Snøhetta var Noregs høgaste fjell.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.231.161 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dersom en rangeringer etter primærfaktor 50 meter pluss ser det ut til at 24. plass er korrekt ifølge både Liste_over_Norges_høyeste_fjell og den tilsvarende engelske og nynorske artikkelen. Snøhetta-artikkelens 32. plass er altså direkte feil, og jeg har korrigert det.

Rangering av fjell er ikke lett fordi en ofte ikke er enig i hvilken primærfaktor som skal ligge til grunn (og om lista bare omfatter fjell på Norges fastland). Dersom man man rangerer etter en primærfaktor på 30 meter i stedet for 50 meter havner Snøhetta på 26. plass fordi Ymelstinden (pf 40 meter) og Midtre Skarstølstind (pf 30 meter) er høyere enn Snøhetta, se Liste_over_fjelltopper_i_Norge_med_primærfaktor_30_meter_pluss. På norsk Wikipedia brukes stort sett 50 meter under rangeringer, og det er et greit mål på om et fjell kan ansees som «selvstendig» eller ikke. Kaitil 29. nov 2010 kl. 13:46 (CET)

Men den 4. Snøhettatoppen som i artikkelen kalles Hettppiggen, har primærfaktor på mindre enn 41 meter, og skal derfor ikke være med på lista over fjell med pf > 50 meter. På Liste_over_Norges_høyeste_fjell finnes den på 30. plass under navnet Snøhetta, vestre-1. Den bør fjernes. Hebue (diskusjon) 16. mai 2013 kl. 19:35 (CEST)[svar]