Diskusjon:Svein Østvik

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svein Østvik. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2018 kl. 12:46 (CEST)[svar]

Endret infoboks musiker[rediger kilde]

Svein Østvik er ikke helsefagarbeider og har ikke en helsefaglig autorisasjon, jf. Helsepersonellregistret. Prøver å endre dette, men får ikke gjort dette.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.166.156.124 (diskusjon · bidrag) 27. apr. 2021 (Husk å signere dine innlegg!)

Informasjonen i infoboksen blir hentet fra Wikidata («Wikidata-element» under Verktøy i venstremargen). Jeg har nå fjernet punktet du nevner. Mvh Geanixx (diskusjon) 28. apr. 2021 kl. 09:47 (CEST)[svar]

Vaksine[rediger kilde]

Jeg fjernet «antivaksineaktivist» fra Wikidata. Jeg synes det er for drøyt å ha dette under beskjeftigelser hvis det ikke bekreftes at han mer generelt har markert seg som en motstander av vaksine.--Ezzex (diskusjon) 17. mai 2021 kl. 14:33 (CEST)[svar]

Recentism[rediger kilde]

Østviks «vaksinemotstand» er kanskje viet uforholdsmessig mye plass her? Det er i det hele tatt lite sannsynlig at han ville hatt en oppføring om han ikke var kjent som reality-deltager, og disse utførlige sitatene kommer vel neppe til å ha synderlig interesse om noen års tid? Wikipedia er fortsatt et leksikon, ikke et nyhetsorgan. Asav (diskusjon) 18. jul. 2021 kl. 13:27 (CEST)[svar]

Jeg tolker dette annerledes, noe jeg skal utdype. Mediakjøret sier i grunnen fint lite om Østvik, men det sier veldig mye om media sin rolle under pandemien, kanskje spesielt NRK sin rolle, da de også hadde kontroverset rundt Nyborg og bidro dermed til å skape unødvendig panikk. Østvik er også en av de få kritiske stemmene til myndighetenes håndtering av korona situasjonen. Jeg tviler på at han ville fått spalteplass hvis ikke det kunne generert "klikk" for media, som Asav også nevner. Derimot har media ivrig videreformidlet enorme mengder materiale fra myndighetene som har vært vasket av PR-folk. Det har vært en bevisst strategi fra myndighetenes side å dominere mediebildet, noe de også har fått gjordt. Det er et tankekors at kritiske tanker rundt myndighetenes håndtering av korona situasjonen har vært viet lite plass, hvis ikke disse meningene da er ytterliggående. På denne måten bidrar media til å skape en falsk følelse av konsensus i retning pro-restriktiv håndtering noe som er et demokratisk problem, uavhengig av hva man måtte mene om myndighetenes håndtering av koronaen. Ergo, jeg vil argumentere for at Østvik har gjordt seg notabel som et eksempel på medias rolle under pandemien. Spesielt NRK sin dekning bærer preg av aktivisme (i og med at de aktivt forsøker å påvirke politisk) heller en kritisk journalistikk. Den skjeve mediedekningen bidrar også til å gi ytterliggående meninger en kredens de ikke fortjener. Media polariserer med andre ord bevisst, velkommen til klikkagnets tidsalder.
For ordens skyld skal jeg bare legge til at jeg faktisk er stort sett positiv til myndighetenes håndtering av pandemien. Mediedekningen derimot er det all grunn til å kritisere, få artikler illustrerer vel poenget mitt bedre en denne.
Jeg har samtidig sympati for at de omtalte sikkert ikke synes det er spesielt stas å ha dette så prominent i biografiene sine. Kan det av den grunn være en ide å opprette en side om mediedekningen av korona og flytte stoffet til den siden og lenke til det fra biografiene? I motsatt fall må innholdet bli stående uavkortet slik det er per i dag, noe annet kan lett tolkes som et forsøk på sensurering. --Flyndre (diskusjon) 18. jul. 2021 kl. 16:30 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svein Østvik. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. mar. 2023 kl. 10:22 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svein Østvik. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. feb. 2024 kl. 08:27 (CET)[svar]