Diskusjon:Tankestrek

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Definisjon[rediger kilde]

En tankestrek er vel 1/2-gefirt lang (– –), ikke 1 gefirt lang? I Eksemplene er det mange som er 1 gefirt lang. nsaa 12. okt 2006 kl. 09:15 (UTC)

Fjernet alle — (lange tankestreker) fra norske eksempler. Ref. kilde. nsaa 12. okt 2006 kl. 09:38 (UTC)

Fletting[rediger kilde]

Det er foreslått at denne flettes med bindestrek. Kan forslagstiller komme med argumentasjon? Jeg ser ingen grunnn p.t. for å flette. nsaa 12. okt 2006 kl. 09:16 (UTC)

Helt enig. Jeg fjerner fletteanmodningen. Ståle 12. okt 2006 kl. 09:20 (UTC)
Jeg ser nå at jeg har tastet meg inn i noe som er diskutert og (nesten) klarlagt tidligere, men gjort veldig lite med — derav forvirringen. Tanken med fletting var at artikkelen Orddeling skulle inneholde ulike henvisninger til nettopp orddeling, bl.a. tanke- og bindestrek, og ikke omhandle kun en redirect til Særskriving som jeg oppfatter som en spesiell type orddeling. Å flette tanke/bindestrek er ikke nødvendigvis et stort poeng for meg. Uansett er klare definisjoner med henvisninger og eksterne lenker til god hjelp. Eksemplet Nsaa tok vekk var ment som et kontrasterende eksempel. --Profero 12. okt 2006 kl. 11:33 (UTC)
Legg det gjerne inn igjen for min del. Det er ofte slik pedagogisk at man bare bør ta med eksempler som er korrekte. Jeg ble i hvert fall forvirret. nsaa 12. okt 2006 kl. 12:11 (UTC)
Ble du forvirret blir kanskje andre det óg – best å la være. --Profero 12. okt 2006 kl. 12:38 (UTC)

Fletting[rediger kilde]

Noen har foreslått at – og — skal flettes til denne artikkelen - begge disse er tankestreker (den ene er amerikansk og brukes aldri på norsk. Slik disse artiklene er, ser jeg ikke noe i veien med at disse flettes og blir en #R til denne artikkelen (tankestrek). V85 18. okt 2008 kl. 23:56 (CEST)

Bærbar[rediger kilde]

Hvordan skal man gjøre det på bærbar PC da? Marcus 29. aug 2008 kl. 09:11 (CEST)

Du har sannsynligvis et talltastatur "innebygd" i det vanlige tastaturet. Se om det står tall på noen av bokstavene, ofte i en firkant i hjørnet av tasten. Du aktiverer disse ved å holde inn en tast som heter Fn eller lignende (nær venstre Alt-tast). Prøv med Alt + Fn + de bokstavene som har tallene 0, 1, 5 og 0 igjen. (Alt + Fn holdes inne hele tiden, tallene trykkes i rekkefølge, ikke hold dem inne.)

Lang tankestrek (M-strek) på norsk[rediger kilde]

Jeg finner ingen kilder som sier at lang tankestrek ikke kan brukes på norsk. Tvert imot har jeg lest en gang tidligere (jeg finner ikke kilden nå, men jeg tror det var på Korrektursiden, at man skiller mellom bruken av kort og lang tankestrek etter hvordan budskapet skal formidles. Kort tankestrek kan i ordinære setninger brukes som et strukturbyggende symbol. I stedet for å bare sette komma, bruker man N-streken, slik at en lang og innfløkt periode med mange setninger blir lettere å lese. Lang tankestrek, derimot, blir brukt for å markere et brudd i tankerekken, for eksempel dersom en svarer en annen person på noe midt i setningen man sier til den man fører samtalen med. («Du skulle ha sett hva jeg gjorde i går da jeg kom hjem—ja, jeg kommer, mamma—fra skolen i går.»)

For øvrig må jeg få påpeke at navnet på tegnene kommer fra størrelsen på de store bokstavene N og M, ikke de små. Dette usignerte innlegget ble skrevet av CannedMan (diskusjon · bidrag) 16. jun 2010 kl. 23:43 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tankestrek. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 21:02 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tankestrek. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. mai 2023 kl. 03:10 (CEST)[svar]