Diskusjon:Trygve Bull

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Trygve Bull og Kings Bay -saken[rediger kilde]

Artikkelen gir en feilaktig beskrivelse av dette. Han støttet ikke mistillitsforslaget mot regjeringen Gerhardsen, men ga uttrykk for at han delte noen av de kritiske synspunkter SF og de borgerlige partiene fremførte.

Kjetil Bull ( sønn) 81.191.119.192 18. feb. 2024 kl. 12:35 (CET)[svar]

Jeg har basert det jeg har skrevet på SNL, og er de feil så må dette rettes opp. Eventuelt nedtone dette uansett.
Jeg ser på deg som en kilde, men har du også en skriftlig kilde på dette(som en selvbiografi), så er det enda bedre. Greit om du lager en profil så du som egenkilde kan gjenkjennes. Om du ikke har skriftlig kilde vil jeg nedtone det , eventuelt fjerne det totalt helt eller permanent (siden uten SNL, har vi i dag ingen kilde på dette).
Jeg kan selvfølgelig lete etter kilde på dette selv senere, om ikke du har en kilde klar. Som å finne kilde på hva de ulike partiene stemte.
Et annet spørsmål vi ikke trenger å skrive om, men greit å ha i bakhodet er om hans syn i Kings Bay og å snakke Gerhardsen imot kan være en årsak for at han ikke kom opp fra varamann for Oslo.
Forøvrig hadde jeg din far som sensor da jeg i 1984 gikk opp til grunnfagseksamen i historie ved ODH. T-B Hagen Brrr (diskusjon) 18. feb. 2024 kl. 13:07 (CET)[svar]
Hei
Artig med din relasjon til min far. Se feks. Rune Slagstads artikkel i Aftenposten 06.10.2022 om dette tilgjengelig på nettet.Se ellers «På tvert» -selvbiografien annet bind s 113 hvor forøvrig innlegget hans i Stortingsdebatten er gjengitt. Første setning lyder: « Jeg vil stemme mot det av hr. Knudson på vegne av mindretallet fremsatte mistillitsforslag.»
mvh
Kjetil Bull 81.191.119.192 18. feb. 2024 kl. 13:43 (CET)[svar]
Slagstads artikkel i Aftenposten ble publisert 06.10 2020 ikke 2022 som jeg feilskrev nettopp.
mvh
Kjetil Bull 81.191.119.192 18. feb. 2024 kl. 13:50 (CET)[svar]
Ypperlig. Bra kilder.
Jeg fjerner nå feilen midlertidig, til jeg eller andre kan få tid til å rette det opp.
Er det ellers noe du ser i artikkelen som du mener mangler, og burde vært med?
Andre enn meg skrev artikkelen først, jeg har kun supplert senere. Jeg pleier normalt aldri å fjerne hva andre har lagt inn, men tette hullene. Til eksempel så var det opprinnelig kun et bilde av gravstøtten lagt inn av andre lenge. Jeg tilførte litt mer om din mors knytting til Erling Falk, slik at gravsteinsbildet gav mere fornuft.
Har jeg skrevet noe feil her (mener samme artikkel til SNL er kilden), så vennligst rett det
Et problem du kanskje er villig å hjelpe til med er bilder av Erling Falk, og eventuelt generelt andre bilder av din far og hans omgangskrets/familie, de 2 partiene, hendelser m.m.. Husk Wikipedia i Norge sine regler rundt fritt gratis bruk av bildene, selv bruk i reklame. Det gjør at vi kan ofte ikke bruke bilder tatt av Stortinget, aviser, eller profesjonelle fotografer. Som regel heller ikke bilder fra Digitalmuseet. Derfor er private bilder ypperlige, da her er ofte arvingen av fotografen rettighetshaver.
Det er som eksempel litt ufullstendig i mine øyne med deres familiegravstein som fargerike markante Erling Falks hovedbilde.
Du kan godt også varsle SNL om feilen. Brrr (diskusjon) 18. feb. 2024 kl. 14:16 (CET)[svar]
Jeg er veldig glad at du sa ifra.
Om du har mulighet og lyst, kan du eventuelt også se over andre artikler som som eksempel Erling Falk og din onkel, og se om noe også der er feil eller mangler.
Har inntil videre slettet Kings Bay fra din fars artikkel. Brrr (diskusjon) 18. feb. 2024 kl. 14:36 (CET)[svar]