Diskusjon:Tvangsekteskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kan oppfattes som tvang?[rediger kilde]

Dette avsnittet:

«Forestillingen om tvang oppstår typisk når et miljø der arrangerte ekteskap er blitt oppfattet som normalt konfronteres med det moderne, vestlige samfunnets frihets- og kjærlighetsidealer. Nåtidig ungdom med ikke-europeisk innvandrerbakgrunn kan oppfatte et arrangert ekteskap som tvang, der deres foreldre, i likhet med tidligere generasjoners vesteuropeere, ville oppfatte det som en naturlig plikt eller praktisk løsning.»

-er etter min mening ikke særlig objektivt. Om en fyller noe annet inn der, f.eks voldtekt, så ser en hvor ille det er. Så dette må skrives om, grundig. Ulf Larsen 23. jun 2008 kl. 00:39 (CEST)

Jeg er enig i at denne viktige artikkelen ikke kan stå slik den nå er. En god begynnelse kune være å oversette fra tysk wiki. Man bør få med et historisk riss. Og ettesom det er s¨oppsiktsvekkende og spesielt, det er viktig i norsk sammenheng å påpeke at den nye ekteskapsloven av 1991 faktisk opphevet den klausulen som før gjorde tvangsekteskap til ugyldige/omstøtelige. Det var først noen år senere, etter at en tvangsgiftet kvinne forgjeves forsøkte å få sitt "ekteskap" annullert, at blamasjen ble rettet opp. Ctande 23. jun 2008 kl. 01:02 (CEST)


Jeg synes det kan være på sin plass å få med poenget at også arrangerte ekteskap er tvangsekteskap hvis man kun stilles ovenfor valg mellom ulike ektemaker og et av valgene ikke er å forbli ugift. Mange homofile og lesbiske giftes bort men uten å føle seg fri til å si nei fordi det å ikke gifte seg ikke er et alternativ.(Det å gifte seg med en av samme kjønn er i alle fall ikke et alteranativ).Frihet fra tvangsekteskap må bety frihet til 0 ekteskap!
Artikkelen må skrives om, men for min egen del har jeg ikke nok innsikt til at jeg kan gjøre det. At artikkelen er merket med objektivitetsmerke er derfor et første steg og en advarsel til de som eventuelt leser den og en oppfordring til å forbedre den så merket kan fjernes. Ulf Larsen 13. aug 2008 kl. 18:57 (CEST)