Diskusjon:Unn Søiland Dale

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eldre innlegg[rediger kilde]

hvem er det som ønsker å slette denne siden ? Hvorfor ?? Dette usignerte innlegget ble skrevet av DYWIKI (diskusjon · bidrag) 2. sep 2011 kl. 12:59 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Trolig fordi noen trodde det var avskrift. Men artikkelen har noen problemer. Bl.a. viser den ikke til kilder. Alle sterke påstander, som at hun ble «kalt vår 'strikkende ambassadør'» og lignende, må kildebelegges direkte. Språk-/stilmessig er to av problemene at å dele hele den teksten opp i bare to avsnitt, og uten overskrifter, blir alt for rotete og vanskelig å lese. I tillegg skrives Wikipedia med hele setninger, og ikke i stikkordsform som i gamle papirleksikon med begrenset plass (og i denne artikkelen). Jeg har nå gjenopprettet artikkelen og merket den med {{uencyklopedisk}}, og ønsker deg lykke til med å tilpasse teksten til Wikipedias standarder. - Soulkeeper 2. sep 2011 kl. 13:20 (CEST)

Tusen takk for svar! Skal prøve å rette opp. Prøvet faktisk å rette med avsnitt og overskrifter, men fikk ikke "lov" da den var foreslått slettet. Poenget er at jeg har aldri i mitt liv lagt inn noe på Wikipedia, og prøver å finne hjelp til å skjønne hvordan man gjør dette. Ikke lett! Finnes det noen man kan ringe, som kan hjelpe? Vedr; " Strikkende ambassadør" var tittelen på en artikkel i Aftenposten, av Rie Bistrup i sin tid. (Lenge før digital avis, så ikke mulig å linke til...) Grunnen til at jeg vil ha all denn informasjonen inn, er at det finnes mye udokumentert om henne , mange underlige påstander, som ikke de som fremsetter dem, kan dokumentere. Hennes strikkemønster design; Meriusgensere, er nå med i en kåring i National Bibliotekets utstilling og kåring om vår nasjonale hukommelse, og jeg har derfor begyndt å ta opp kampen om desinformasjonen som finnes rundtomkring. SNL har sannheten, boken om henne som kom ut på Ascehoug sier sannheten ( i hvertfall aldri blitt motsagt) og jeg oppdaget at det ikke står noe om henne på Wikipedia, men at det står insinuasjoner på Wikipedia under Marius Eriksen, vedr om det er hans mor, og kanskje ikke eller Unn Søiland Dale som har laget Mariusgenseren.Dette er dokumenterbart feil, og derfor vil jeg få dette inn. Det er rart at dette ikke er inne forlengst, da hun er hedret for sin livslange pionervirksomhet, med masse original nyskapning,- så om det ikke er inne før, så bør det inn nå. Jeg er ikke dyktig i dette media som Wikipedia er, og derfor er jeg helt idiot i å skjønne all teknikken som jeg evt må lese meg opp på. Jeg har også foto som jeg må få lagt inn, som dokumenterer ytterligere. Har du tips til hvem som kan hjelpe meg ? hilsen DYWIKI.(- har ikke engang skjønt hvordan men signerer her...!) heheDette usignerte innlegget ble skrevet av DYWIKI (diskusjon · bidrag) 2. sep 2011 kl. 20:48 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Spørsmål; ! Kan noen her forklare meg hvordan jeg lenker Ascehoug boken boken om Unn Søiland Dale, inn på siden om henne. Den ligger under følgende link på en egen nettside. Boken ble gitt ut i 1994,før bøker kunne linkes til digetalt. Denne er derfor scannet og satt opp som egen link senere. Det er godkjendt av forfatteren at den ligger ute på nettet. Den er viktig som referanse til opplysninger om henne og den norske tekstilhistorien hun represnter. http://www.lillunn.no/files/book/1000.php --DYWIKI 9. sep 2011 kl. 13:33 (CEST)

Tror jeg har klart det , selv om det kanskje ikke ser helt likt ut som de andre linkene? Ascheoug boken ligger nå på plass. hei og takk for hjelp. --DYWIKI 9. sep 2011 kl. 13:45 (CEST)

Bra! Jeg fikset litt så det ser bedre ut. – Danmichaelo 9. sep 2011 kl. 17:15 (CEST)
Tusen hjetrelig takk.!! Ser også at du fant Rie Bistrup artikkelen og fikk linket til den også ! Supert! Hvis det er så at det går an å linke til artikkler fra før digital tidsalder, så har jeg masse i arkivene!. Skal prøve å sette opp en liste over de viktigste. Kommer tilbake.--DYWIKI 9. sep 2011 kl. 20:33 (CEST)
- og hva gjør jeg for å legge inn foto ? Jeg har foto som jeg har rettighetene til, null problem, og som kan passe i artikkelen om Unn Søiland Dale. Prøvet å legge inn, men skjønner ikke helt hvordan?...--DYWIKI 9. sep 2011 kl. 20:46 (CEST)
Tips: Bruk kolon foran svar, så blir de rykket inn (flere kolon gir større innrykk). Du laster opp bilder her. Når du har lastet opp bildet/bildene finner du informasjon om hvordan du setter de inn i en artikkel her: Hjelp:Bilder. Bare spør hvis du støter på konkrete problemer. – Danmichaelo 10. sep 2011 kl. 20:43 (CEST)

Objektivitesmerke[rediger kilde]

Jeg ser at det er blitt lagt inn et objektivitetsmerke og jeg stiller meg noe uforstående til det. Iom at jeg er part i saken, er jeg takknemlig for innspill om hvordan artikkelen kan omformuleres, så objektivitetsmerket kan fjernes. Mvh --DYWIKI (diskusjon) 21. jun 2012 kl. 11:58 (CEST)

Hva er det som gjør at objektivtetsmerket ikke fjernes nå? Mvh --DYWIKI (diskusjon) 28. jun 2012 kl. 18:53 (CEST)

Jeg lurer på hva som gjør at objektivitetemerket ikke fjernes? Teksten ble endret 21 juni, og jeg kan ikke se hva ikke nå skulle være grunn til at merket blir stående? Jeg er takknemlig for innspill som kunne avklare hve som nå gjenstår ? Mvh --DYWIKI (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 12:01 (CEST)

Synes det ser greit ut nå og siden ingen andre har kommet med tilbakemeldinger så langt så fjerner jeg merket. – Danmichaelo (δ) 7. jul 2012 kl. 13:02 (CEST)