Diskusjon:Videospill

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Videospill er en del av underprosjektet videospill, som jobber med å forbedre videospill-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
Start Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Start-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Om fletting med artikkelen "elektroniske spill"[rediger kilde]

Dette er ikke ønskelig nå, ettersom Elektroniske spill er med i artikkelkonkuransen. RuneT 27. jul 2007 kl. 19:15 (CEST)

Hvorfor ikke? Dersom elektroniske spill er noe annet enn videospill, så er det forståelig, men er det ikke samme ting? Videospill er dessuten fyldigere, og antageligvis et riktigere navn på hva det er snakk om.--Havarn 2. aug 2007 kl. 17:32 (CEST)
Havarn har helt rett. Artiklene omhandler akkurat det samme temaet, og det er rett og slett tåpelig å lå denne stå. Deadman 2. aug 2007 kl. 17:40 (CEST)

Spillbransjen[rediger kilde]

Denne inneholder nesten kun informasjon om spillbransjen i Norge, flere som er enige at vi burde skifte noe her? E.g. "Spillbransjen i Norge" - hvor vi også kan ha litt informasjon om utdanningstilbud her til lands og så videre? Om ingen har noe imot det kan det hender jeg skifter dette i løpet av helga. Sondreus 21. mar 2007 kl. 13:47 (CET)

Redirect og linking[rediger kilde]

Dette er foreløpig en omdirigering til Dataspill-artikkelen. Hvis folk er enige i at informasjon om dataspill og videospill bør inkluderes inn under én artikkel, slik som på engelsk Wikipedia, vil den nåværende Dataspill-artikkelen, som er ganske dårlig, bli flyttet hit. Forhåpentligvis vil den også bli bedre ettersom bidragsytere fra Wikipedia:Underprosjekter/Data- og videospill begynner å bearbeide den.

Dette vil si, hvis fortsatt ingen har noe i mot flyttingen, at man kan begynne å lenke hit i stedet for til Dataspill i artikler. (F.eks. slik: «...er et [[Data- og videospill|PC-spill]] utviklet av...».)  – Jonas Riise Hamre (Diskusjon|Bidrag|E-post) 18. feb 2006 kl.13:40 (UTC)

Ordet "videospill" er vel døende her i Norge? Dette usignerte innlegget ble skrevet av RuneT (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Og det finnes liksom et bedre ord? TV-spill? Konsoll-spill? Nei...Videospill. GoogleMe 24. apr 2007 kl. 20:34 (CEST)
Enig med GoogleMe. Deadman 5. mai 2007 kl. 11:32 (CEST)[svar]

«Puzzle»[rediger kilde]

Har vi ikke noe begrep på norsk for spillsjangeren «puzzle»? Jeg har prøvd å tenke en del på det, men har ikke kommet frem til noe godt ord. For eksempel går det å bruke ordet «puslespill» dårlig, fordi ordet med en gang assosieres med å sette sammen et motiv av brikker. Det andre jeg tenkte på, er å kalle det for «hjernetreningsspill» eller «hjernetrimspill». Litt rotete, kanskje, men vi bør gå inn for å bruke norsk når det er mulig. Er det noen andre som har noen gode forslag? keito (kontakt) 12. mar 2007 kl. 14:58 (CET)

Jeg er personlig usikker, men det høres greit nok ut for meg. Puzzle blir unaturlig i en norsk artikkel. Tenkespill får bli mitt forslag, selv om det sikkert er dårligere en hjernetrimspill.Sondreus 21. mar 2007 kl. 13:50 (CET)

Hvorfor trenger vi vi å legge til "spill" bak ting? Det er tross alt en artikkel om spill, og det skulle være unødvendig å legge til et slikt postfiks. Betegnelsen "Hjernetrim" er vel i så måte en god beskrivelse? Laserlasse 7. mai 2007 kl. 13:33 (CEST)[svar]

"Gåtespill", kanskje?85.164.128.137 3. mai 2009 kl. 18:17 (CEST)[svar]

Navnet videospill?[rediger kilde]

Er egentlig videospill et norsk ord? Skjønner at poenget er alle digitale/elektroniske spill uavhengig av plattform. Men dataspill og TV-spill er mye mer brukte terminologier? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mamen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det brukes ihvertfall. Dette er ment som en generisk artikkel om temaet og når man ser på hvor ordet kom fra så er jo ikke dataspill noe annet enn videospill spilt på en data. Engelsk wikipedia har forøvrig en egen artikkel som handler spesifikt om dataspill her. En oversettelse av den, som hadde byttet ut redirecten vår fra dataspill til videospill, hadde vært velkomment... :)
Den engelske artikkelen du refererer til handler om dataspill for PCer og ekskluderer konsoller. Det er altså ikke det samme som det norske ordet "dataspill" som omfatter alle plattformtyper. Jeg mener trådstarter, Mamen, har et poeng her og at denne artikkelen burte gis nytt navn "Dataspill" Nilzor 20. okt 2020 kl. 19:40 (CEST)


Artikkelen og tilhørende kategorier het forøvrig "data- og videospill" før, men vi flytta til "videospill" fordi det var tungt å bruke i enhver sammenheng. Zaarin 18. jul 2008 kl. 16:14 (CEST)
Helt enig! Videospill høres ut som en dårlig oversettelse fra engelsk. Bajsejohannes (diskusjon) 27. des. 2017 kl. 12:39 (CET)[svar]
Jeg sitter selv på en god del informasjon om den norske spillbransjen og norske dataspill, men det er utfordrende å legge det inn i wiki når hele wiki baserer seg på bruken av order videospill. Dataspill er det absolutt mest brukte og kjente ordet man benytter seg av for alle former for interaktive audiovisuelle produksjoner. Dataspill er ordet som blir brukt i bransjen, av akademikere og politikere. Det er data som i informasjon og ikke PC, så på engelsk ville det blitt Data-games, mens PC-games ville blitt oversatt til PC-spill fornorsket. Jeg har ingen erfaring med å konvertere fra en terminologi til en annen, men så snart Videospill blir erstattet med Dataspill så åpner det fort for at jeg kan begynne å legge inn mye informasjon om den norske delen av spillbransjen (på passende sider) ihvertfall. --Spillmaker (diskusjon) 20. feb. 2019 kl. 12:37 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Videospill. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. jan. 2022 kl. 03:37 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Videospill. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. aug. 2023 kl. 19:48 (CEST)[svar]