Diskusjon:Visen om vesle Hoa

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den innskutte meningsytringen (POV) «,merkelig nok,» bør fjernes: Avgjørelsen var omstridt og ble kritisert av flere som, forunderlig nok, hevdet dette var sensur. 91 14. jan 2007 kl. 23:52 (CET)

Fine with me; mitt poeng er at det er underlig å snakke om sensur når et forlag og tekstens rettighetshavere gjør endringer i en tekst, eller i et utvalg av teksten. Det er nettopp disse to instansene som har rett (og noen vil si plikt) til å gjøre slike endringer. Ordet sensur bruker vi vanligvis om myndighetsinngrep. --MHaugen 15. jan 2007 kl. 07:45 (CET)
Takk! Det fremgår ikke entydig av nevnte formulering at det er bruken av «sensur» det reageres på fra din side. Vinklingen i diskusjonene har gått på at det er andre enn forfatter(ne) selv som har foretatt endringer. I en ladet debatt er da «sensur» nærliggende å ty til for å spisse et poeng. Det har skjedd i Sverige (Lindgren) og i Norge (Egner) - og er vel en del av universell debatteknikk som gjerne spiller på emosjoner, selv om de nedfelte idealer for meningsutveksling handler om presisjon og saklighet. 91 15. jan 2007 kl. 08:30 (CET)