Helga Wéber

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Helga Wéber
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Helga Wéber er en ungarsk sanger.

A Dal 2012[rediger | rediger kilde]

Musikkgruppen Compact Disco sendte inn den engelskspråklige sangen «Sound of Our Hearts» til Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) og ble valgt ut til å delta i A Dal 2012, den ungarske uttakinga til Eurovision Song Contest 2012. Wéber var med som støttevokalist. Bidraget deltok i den første semifinalen der de vant og gikk videre til finalen. De endte mellom de fire beste i finalen og gikk videre til superfinalen der de også vant. Compact Disco fikk dermed representere Ungarn.

Eurovision Song Contest 2012[rediger | rediger kilde]

I Eurovision Song Contest 2012 i Baku i Aserbajdsjan deltok de i den andre semifinalen 22. mai 2012 og enda på tiendeplass med 52 poeng; åtte fra Romania, syv fra Albania, seks fra Sveits og Belgia, fem fra Kypros, Danmark og Moldova, fire fra Finland og Østerrike og to fra Aserbajdsjan. Hadde man bare benyttet telefonstemmer hadde bidraget endt på ellevteplass med 39 poeng. Dersom man bare benyttet jurystemmer hadde bidraget endt på sjuendeplass med 76 poeng. Landet kvalifiserte seg dermed til finalen den 26. mai 2012 der de endte på 24. plass med 19 poeng. De fikk åtte poeng fra Slovakia, syv fra Romania, to fra Serbia og et fra Tyrkia og Moldova. Dersom det bare ble benyttet telefonstemmer hadde bidraget endt på ellevteplass med 39 poeng. Hadde man bare benyttet jurystemmer hadde bidraget endt på sjuendeplass med 76 poeng.

A Dal 2013[rediger | rediger kilde]

Sangeren ByeAlex sendte inn den ungarskspråklege sangen «Kedvesem» til Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) og ble valgt ut til å delta i A Dal 2013, den ungarske uttakinga til Eurovision Song Contest 2013. Wéber var med som støttevokalist for andre året på rad.[1] Bidraget deltok i den andre kvartfinalen, gikk videre til den andre semifinalen og gikk til slutt videre til finalen. I finalen vant bidraget telefonstemmegivningen og fikk representere Ungarn.

Eurovision Song Contest 2013[rediger | rediger kilde]

I Eurovision Song Contest 2013 i Malmö i Sverige deltok de med en remiks av sangen med tittelen «Kedvesem (Zoohacker Remix)». Sammen med Mónika Hoffmann hadde de også skrevet et refreng på svensk, men fikk ikke fremføre dette i tevlinga på grunn av at tidsfristen gikk ut før den nye teksten var klar. Ungarn deltok i den andre semifinalen 16. mai 2013 og enda på åttendeplass med 66 poeng; tolv fra Sveits, ti fra Tyskland, åtter fra Finland, syv fra Albania, seks fra Belgia og Romania, fire fra San Marino, tre fra Israel, Georgia og Frankrike og to fra Latvia og Norge. Landet kvalifiserte seg dermed til finalen 18. mai 2013 der de endte på tiendeplass med 84 poeng; tolv fra Tyskland, ti fra Finland og Sveits, åtter fra Albania, syv fra Nederland, seks fra San Marino og Bulgaria, fem fra Litauen, fire fra Estland og Kroatia, tre fra Sverige og Italia og to fra Hellas, Norge og Serbia. Dette var den tredje beste plasseringen til et ungarsk bidrag og Kedvesem ble dermed et av de mest suksessfulle ungarske bidragene frem til 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Helga Wéber | Six on Stage - Who's who at the Eurovision Song Contest». sixonstage.com (engelsk). Besøkt 8. november 2021.