Kategoridiskusjon:HSD-skip

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikler i denne kategorien bør gjennomført ha det navnet skipet hadde i HSDs eie for å gi et korrekt og oversiktelig bilde. MF «Honniningsvåg» bør bare ligge som MF «Sunnhordland» i denne sammenhengen. Artikkelen om MF «Honningsvåg» hører foreløpig til i kategorien Ferger, men kan jo havne i en rederikategori en gang i fremtiden når noen har klar en artikkel om Finnmark Fylkesrederi. 91 10. feb 2006 kl.08:05 (UTC)

Har du forslag til hvordan dette skal løses? Et skip har ofte hatt flere navn og navngivning av artikkelen bør være konsekvent, f.eks. første eller siste navn skipet hadde. Forøvrig er noe av behovet for oversikt over HSD-eide skip dekket i artikkelen om HSD. Her er alle skip listet, med navnet skipet hadde i HSD. Tsaetre 10. feb 2006 kl.18:31 (UTC)
Vanlig prakis i skipslister etc. er at et skip står oppført med navnet det hadde mens det var i rederiets eie. Det brukes samtidig en henvisning til tidligere eier(e)/navn, evnt senere eier(e)/navn. Dette betyr at et skip i wikipediasammenheng kan ha en artikkel for hver eier/navn. Slike artikler vil være ganske like i innhold, men avvikende i forhold til detaljer som eierskap/navn/evnt ombygginger/påbygginger/klassifiseringsendringer. Tror dette blir ryddig også hos oss fordi interessen for et skip kan komme fra et bestemt tidspunkt, navn, eierskap, fartsområde etc og dermed er det naturlig å søke ut fra det navn/den kontekst den enkelt forbinder skipet med og kjenner. Ved å følge linker vil man så få et bilde av helheten. 91 10. feb 2006 kl.18:43 (UTC)
Jeg er ikke uenig i at alle navn et skip har hatt bør være søkbar. Men dette kan løses ved hjelp av redirect eller pekeratikler. Å vedlikeholde flere artikler for samme skip med tilnærmet samme informasjon, eller å dele opp et skips historie i flere artikler virker tungvindt og jeg tror det vil føre til dårligere kvalitet på artiklene. Et skips historie bør sees i sammenheng. Siden diskusjonen er av prinsipel art, kan vi flytte den til Tinget? Tsaetre 10. feb 2006 kl.18:48 (UTC)
Ønsker å legge til at alle navn et skip har hatt kan listes i begynnelsen av artikklen for å unngå forvirring. Dette sammen med redirect og pekere burde dekke behovet for søking på flere skipsnavnTsaetre 10. feb 2006 kl.18:51 (UTC)
Det er sikkert sunt at flere involveres, jeg har ikke full oversikt over konsekvensene av den ene eller andre måten å gjøre det på. Men jeg antar at skipsnavn som «Honningsvåg» og «Sunnhordland» vil søkes av forskjellige brukere - og at begge bør finne svar. Samtidig blir det f.eks. feil om en evnt kategorisering (HSD-eide) bare kan gjøres ut fra det ene navnet. Det blir heller ikke riktig om begge navn inngår på dette nivået. Derfor: flytt gjerne diskusjonen og få noen klokere hoder til å tenke. 91 10. feb 2006 kl.19:00 (UTC)