Wikipedia-diskusjon:Konkurranser/Ukens konkurranse 2012-27

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Botproblemer[rediger kilde]

Siden dette er første uke med botregistrering av poeng bør alle sjekke at boten får med seg alle bidragene sine. Gi beskjed om evt. bidrag boten ikke får med seg her. Mer generelle tilbakemeldinger til boten (f.eks. kommentarer til hvordan resultatlisten formateres) kan gis på botens diskusjonsside. – Danmichaelo (δ) 1. jul 2012 kl. 22:29 (CEST)

Vil bare minne deg på at du bør bruke [[:nn: som prefiks foran artikler på nynorske wikipedia (istedet for [[nn: ). For som du ser av resultatlisten, så vises ikke navnet på «min» artikkel. Bortsett fra det, ser botten ut til å funke fint. — Fyrsten (Ris og ros) 2. jul 2012 kl. 09:19 (CEST)
Fikset, takk for tips – Danmichaelo (δ) 2. jul 2012 kl. 10:12 (CEST)


Kl 01.00 – Fyrsten (1013 p) 6 artikler, 66,90 kB
Kl 08:30 – Fyrsten (898 p) 5 artikler, 60,81 kB
Er det fordi artikkelen kanskje har blitt for lang mon tro? Liksom at omstendige artikler ikke teller med, fordi de er imot reglementet? — Fyrsten (Ris og ros) 5. jul 2012 kl. 08:48 (CEST)
Intet svar, javel greit, men om lange artikler ikke skal telle med, så får jeg vel bare kaste inn håndkledet. Klarer ikke å bare skrive tusen bytes. Da jeg gikk på skolen var det minstekrav til lengde på skolestiler. Jeg pleide vanligvis å levere 15-20 sider. — Fyrsten (Ris og ros) 5. jul 2012 kl. 13:18 (CEST)
Jeg har mye annet å gjøre også denne uka, og blir faktisk litt sliten av at du tolker ting i værste mening bare fordi du ikke får svar på et par timer.. Hva er sannsynligheten for (1) at lange bidrag skulle diskvalifiseres (stikk i strid med reglene som er klare og veldefinerte) mot (2) at det har skjedd en teknisk feil? Her har det selvfølgelig skjedd en teknisk feil. Det lå en feilmelding på serveren, men den var ikke blitt formidlet videre til konkurransesiden. Boten taklet ikke artikkelen din fordi den hadde ubalanserte sløyfeparenteser – ikke like mange { som }. Jeg har nå oppdatert boten slik at den ikke får problemer med slikt i fremtiden (og artikkelen din er tilbake). – Danmichaelo (δ) 5. jul 2012 kl. 17:51 (CEST)
Du har rett! Visst pokker hadde jeg kommet til å taste klammeparantes i stedet for parantes i farten etter gruvehesten. Ser du har fiksa det. Takk! Men det hadde vært veldig fint om botten kunne publisere eventuelle feilmeldinger, slik at vi kan ordne dette selv. Forstår jo at du er opptatt også, men var også av den oppfatningen at dere var to organisatorer denne uken. Hvor har det blitt av den andre forresten? Dessuten tok du deg jo tid til å svare Migrant ved 12 tida. Og det var ikke to timer, det var fem timer før jeg ble utålmodig, og 9 timer før jeg fikk svar. Men da er alt i orden. Når det gjelder sannsynligheten for at lange bidrag skal diskvalifisere, så er den nok bortimot 50/50, jeg minnes en tidligere gang hvor jeg tapte fordi jeg skrev for lange bidrag. Når det er sagt, så kommer jeg også til å tilføye et forslag under poeng seksjonen, som du kan lese senere. Beklager «surmulingen». — Fyrsten (Ris og ros) 5. jul 2012 kl. 19:20 (CEST)
Ja, prøver å få den til å publisere mest mulig feilmeldinger, men det ligger i kortene at det kan feile og i dette tilfellet var det også en feil med feilmeldingsfunksjonen :P Sannsynligheten for at lange bidrag skulle diskvalifiseres er imidlertid lik null fordi det ikke står noe om det i reglene. Boten finner ikke på nye regler – men den kan gjøre feil. Ift. Ole kan ikke han svare på tekniske spørsmål rundt boten – Danmichaelo (δ) 5. jul 2012 kl. 21:08 (CEST)
Se svar lenger nede – Danmichaelo (δ) 6. jul 2012 kl. 11:27 (CEST)

Stubber som ikke er merket stubber[rediger kilde]

Jeg har litt tungt for det, helt sikkert. Artikler som er stubber, men som ikke er merket med det. Vil slike artikler også telle med i konkurransen? Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 2. jul 2012 kl. 10:27 (CEST)

Nei, men det kunne det jo forsåvidt godt gjort. Kanskje en god idé til neste stubbkonkurranse! – Danmichaelo (δ) 2. jul 2012 kl. 10:57 (CEST)
Hva om man stubb-merker stubbene først og lagrer, og deretter gir seg til å utvide dem og fjerner stubb-merke tilslutt. Ville det da telle med i konkurransen? — Fyrsten (Ris og ros) 2. jul 2012 kl. 11:31 (CEST)
Nei, boten sammenligner merkingen i ditt første og siste bidrag i løpet av konkurranseperioden. Men… som du kanskje skjønner innebærer dette at du i teorien kan få noen andre til å sette inn merkingen for deg. Det er jamen ikke bare-bare å definere regler Jeg vil allikevel oppfordre til å unngå dette siden det innebærer en måte å omgå reglene gjennom samarbeid, så får vi heller ta lærdom til neste stubbkonkurranse. – Danmichaelo (δ) 2. jul 2012 kl. 12:20 (CEST)
Ser det gis 10 poeng for fjerning av stubbmerket (avstubbing). Hva med de som ligger i denne Kategori:Feilmerkede stubber og bare fjerner stubbmerket, uten annen endring. Gis det poeng for de også ? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Migrant (diskusjon · bidrag) 5. jul 2012 kl. 00:23‎ (Husk å signere dine innlegg!)
Nei, det gis bare poeng hvis en også utvider med 1000 bytes (Wikipedia:Ukens_konkurranse/Ukens_konkurranse_2012-27#Poengberegning). – Danmichaelo (δ) 5. jul 2012 kl. 18:12 (CEST)

Om ordtellingen[rediger kilde]

Grunnen til at jeg måtte gjøre noen endringer i ordtellingen var at den feilet hvis artikkelen inneholdt gammel HTML-syntaks (ikke XHTML), uavsluttede HTML-tagger eller andre kompliserende ting. Et par brukere fikk minuspoeng fordi parseren ga opp og leste den nyeste revisjonen som null ord, men ordtellingen skal nå være mer robust og jeg håper det ikke dukker opp flere problemer. Burde også presisert at det er ord i brødtekst som teller (altså ikke tabeller, lister, infobokser og andre maler), samt bildetekst og titteltekst. Litt komplisert denne ordtellingen altså. – Danmichaelo (δ) 4. jul 2012 kl. 06:16 (CEST)

Får vi ingenting hvis hvis legger inn en infoboks?? Det er tross alt en del arbeide med den.--Ezzex (diskusjon) 4. jul 2012 kl. 12:22 (CEST)
Jo, alt gir bytes-poeng, de telles som før (bortsett fra at jeg la inn en grense på 50 p per artikkel), men i tillegg får man ord-poeng for brødtekst for å premiere skriving litt mer enn det ble gjort før. – Danmichaelo (δ) 4. jul 2012 kl. 15:52 (CEST)

får jeg poeng hvis jeg fortsetter å jobbe med artikler jeg har avstubbet og som er registrert, eller må jeg begynne på nye ?--Ezzex (diskusjon) 4. jul 2012 kl. 20:17 (CEST)

For meg ser det ut som om alle redigeringer teller med hele uken, ikke bare den ene hvor artikkelen ble avstubbet. --Harald Haugland (diskusjon) 4. jul 2012 kl. 20:59 (CEST)
Men det er nok en begrensning i antallbytes-poeng (max 50 p) som Danmichaelo nevnte i tråden over her. Så ihvertfall noen begrensning er det jo, sånn som jeg har forstått det. --Migrant (diskusjon) 4. jul 2012 kl. 21:04 (CEST)
Det stemmer (begrensningen er forresten også nevnt i reglene på selve konkurransesiden). Stemmer også at alle redigeringer teller med hele uken. – Danmichaelo (δ) 5. jul 2012 kl. 12:16 (CEST)

Hva med bonusen?[rediger kilde]

Til begge organisatorene

Det er noe jeg savner i denne konkurransen, hvor blir det av bonusen? Altså belønningen for nitidig innsats og mye strev. For er dere ikke interesserte i at vi skal gjøre oss flid med artiklene og ikke bare skrive korte nesten-stubber?

Har sett på tidligere stubbekonkurranser og der står det følgende:

«Poengberegning

  • Utvidelse av artikkel med minst 2000 bytes gir 5 bonuspoeng i tillegg
  • Utvidelse av artikkel med minst 5000 bytes gir 30 bonuspoeng i tillegg
  • Utvidelse av artikkel med minst 20000 bytes gir 100 bonuspoeng i tillegg
  • Utvidelse av liste med minst 20000 bytes gir 5 bonuspoeng i tillegg»

For å komme dere litt i forkjøpet, jeg er klar over at man får max 50 poeng for 5000 bytes, men hva med alt det overskytende. Det blir jo rent bortkastet strev, da man tjener mer på å skrive 10 artikler på 5000 bytes (500 poeng), enn en lang artikkel på 50 000 bytes (50 poeng); selv om det blir samme antall bytes. Og jeg er selvfølgelig klar over at man får poeng for ord også, men regnestykket vil alltid gå i fordel av de kortere artiklene. Om dere ikke tror meg, så kan jeg komme med eksempler senere.

Siden dere i denne konkurransen har lagt vekt på at ord skal telle mest, så foreslår jeg herved at man får 100 poeng bonus på artikler over 2000 ord. Dermed vil man ikke klare bonus ved å bare copy/paste lister, tabeller og infobokser. Og vil altså være helt i tråd med konkurransens ånd og formål. Kan kanskje ha 30 bonuspoeng for 1000 ord også?

Fint om dere svarer raskt, fordi om man skal «straffes» for å skrive langt og omstendig, må jeg endre taktikk før det er for seint. — Fyrsten (Ris og ros) 5. jul 2012 kl. 19:37 (CEST)

Å endre regler midtveis er nok ikke noe lurt. Kan heller ta det med oss videre til andre konkuranser (hmm, kanskje på tide med en "erfaringsrapport" seksjon under ukens konkurranse). Profoss (kontakt) 5. jul 2012 kl. 19:51 (CEST)
Konkurransen er halvveis, det er fortsatt god tid for de som gidder å ta seg tid til å utvide sine artikler til 2000 ord. Så det burde neppe være noe problem. Om du trenger erfaringer Profoss, så kan du lese om uke 24 (hvor man ble straffet for å gjøre seg flid med artiklene) på diskusjonssida for selve ukeskonkurransen.
En annen ting jeg tenkte på, hvorfor får man ikke poeng for relevante maler her? Har laget to nye maler som jeg brukte i et par stubber, fordi jeg gidder ikke å vente på at noen andre skal gjøre det. Når jeg ser det trengs en mal så mekker jeg mal, selv om det tar opp tid som jeg kunne brukt på stubber. — Fyrsten (Ris og ros) 5. jul 2012 kl. 20:12 (CEST)
Det er opp til konkuranselederen og sette regler fra starten og for at det skal være level playing field for alle så holder man seg til disse reglene. Hvis det oppstår problemer så tar vi det med oss videre og har det i tankene for neste konkuranse. Derfor jeg ytret ønske om erfaringsseksjon (helst i stikkordform) slik at vi har det med oss neste gang man starter stubbkonkuranse.
Det har aldri, aldri vært snakk om å straffe noen for måten de skriver på. Straff blir feil ord å bruke og tjener intet annet formål enn å skremme vekk folk fra å svare på spørsmålene dine. Husk å anta gode hensikter, har regelene blitt lagt opp på en bestemt måte så har det nok med at man ikke har tenkt på muligheten snarere enn at man ønsker å straffe.
Hvis du har fulgt med på tinget og torget så har du også fått med deg at man ønsket å forsøke med et enklere poengsystem for å se om det bidro til bidragsvekst. Jeg tror fjerningen av bonuspoengene henger sammen med det. Profoss (kontakt) 5. jul 2012 kl. 20:31 (CEST)
Kan bekrefte at det ikke blir aktuelt å endre poengreglene underveis, men erfaringer tas med videre. Dessuten er målet med denne konkurransen å utvide mange stubber til «akseptabel» leksikonlengde. Det kan da være vel så verdifullt med 10 velskrevne, presise artikler på rundt 5000 bytes (akkurat hvor grensen ble satt var riktignok nokså vilkårlig) enn én artikkel på 50 000 full av fyllord og gjentakelser. Ordet straff vil jeg forresten forbeholde minuspoeng. I senere konkurranser kan det kanskje bli straff (minuspoeng) hvis artikkelen merkes med vedlikeholdsmerker. – Danmichaelo (δ) 5. jul 2012 kl. 21:45 (CEST)
Joda Profoss, jeg forstår prinsippet, men det er vanskelig å ta ting i beste mening, når man selv setter helsa på spill. Kan jo bare snakke for meg selv, men jeg tror at et slikt forenklet poengsystem vil skremme vekk de som liker å gjøre seg flid med artiklene, og ikke bare leverer halvferdig arbeide. Jeg kommer til å sitte de siste tre dagene i strekk uten mat eller søvn, for å se om det hjelper. — Fyrsten (Ris og ros) 5. jul 2012 kl. 22:40 (CEST)
Håper virkelig ikke at du setter helsa på spill bare for en Wikipedia-konkurranse. Wikipedia-aktivitet er jo bare en frivillighetsaktivitet gjort på dugnad, tross alt. Så håper for all del at du får i deg litt vann og brød om ikke annet er å foretrekke. Det kan i perioder være ålreit å ta wiki-ferie og virkelig nyte livet der ute, men alle gode bidrag er hjertelig velkomne. Mvh --Migrant (diskusjon) 6. jul 2012 kl. 01:07 (CEST)

Utvidelser før avstubbing[rediger kilde]

Teller utvidelser fra før man fjerner stubbmerket? Jeg utvida Dar-es-Salaam litt, men glemte å fjerne stubbmerkinga i de første redigeringene. Teller dette med i konkurransen? (Jeg syns det burde det, men veit ikke om det gjør det eller ikke.) Jon Harald Søby (diskusjon) 5. jul 2012 kl. 20:38 (CEST)

Ja, det gjør det. Det bør komme med på neste oppdatering (kl 22) – Danmichaelo (δ) 5. jul 2012 kl. 20:53 (CEST)
(red.konflikt) Ja det gjør det, men det kommer ikke fram før redigeringen med fjerning av stubbmerket er gjort. Men siden din fjerning av stubbmerket ble gjort i redigeringen kl. 20.06 så kom ikke den med på den midlertidige resultatoversikten klokka 20.00. Se også tidligere diskusjonstråd over her med navnet Stubber som ikke er merket stubber Mvh --Migrant (diskusjon) 5. jul 2012 kl. 20:59 (CEST)
Ja, skjønner. Trodde jeg fjerna merkinga før kl. 20 også, men bare huska gærent. Takk for svar! Jon Harald Søby (diskusjon) 5. jul 2012 kl. 21:41 (CEST)

Rudolf Otto[rediger kilde]

Det ser ikke ut til at boten fant Rudolf Otto, som jeg utvidet og avstubbet i går kveld. Jeg hadde håpet at de redigeringene jeg gjorde der, skulle bringe meg over 200 poeng og sikre meg brun rosett. :-) --Harald Haugland (diskusjon) 6. jul 2012 kl. 07:10 (CEST)

Boten stoppet helt med å registrere nye bidrag i går kveld etter denne oppdateringen, men nå er den i full gang igjen og Otto er med! Men du trenger 20 poeng til ;) – Danmichaelo (δ) 6. jul 2012 kl. 11:26 (CEST)

Erfaringer[rediger kilde]

(Her skal folk visstnok skrive om sine erfaringer, som foreslått av Profoss.)

Så får jeg vel begynne da. Min erfaring er, at jeg skriver og skriver, men kommer ikke av flekken... — Fyrsten (Ris og ros) 6. jul 2012 kl. 08:20 (CEST)

Jeg erfarer det samme, men dette sorterer vel under bot-problemer. Boten har ikke funnet noen endringer siden midnattstider. - 4ing (diskusjon) 6. jul 2012 kl. 10:57 (CEST)
Jupp, det var da jeg la inn støtte for tidssoner i går kveld at jeg beklageligvis samtidig innførte en feil slik at ingen nye bidrag ble registrert. Det er nå fikset (og alle bidrag skrevet i mellomtiden registrert). UKBot (diskusjon) 6. jul 2012 kl. 11:21 (CEST)
Hei UK bott. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg sjekket resultatene og så at jeg plutelig ledet. Kanskje jeg «kommer av flekken» allikevel da :) — Fyrsten (Ris og ros) 6. jul 2012 kl. 21:57 (CEST)
Det var en ny liten stans i natt fordi vi entret «lørdag» og datoformateringen hadde enkodingsproblemer med «ø»-en (flaut), men nå er den igang igjen :) – Danmichaelo (δ) 7. jul 2012 kl. 11:05 (CEST)

Må få sagt at jeg synes det er fantastisk at en bot tar seg av poengene. Herlig å slippe å åpne kalkulatoren hver gang jeg skal legge til poeng. Kristoffer A Giljeskrik! 9. jul 2012 kl. 21:44 (CEST)

Regnefeil på lagt til/fjernet antall bytes?[rediger kilde]

Lurer på om botten regner ut feil poengsum når man fjerner tekst. Jeg lagret artikkelen om Sergey Brin med en del engelsk tekst i går kveld, så litt senere, så fjernet jeg dette. Som du ser på utregningen her, så virker det som om Botten ikke tar hensyn til maksgrensen på 50 poeng for antall bytes lagt til når man fjerner tekst?

torsdag, 22:26: 17.3 p (14790 bytes) + 72.6 p (1452 ord) + 81.0 p (24 kilder, 9 kildehenvisninger)
torsdag, 23:42: -130.2 p (-13020 bytes) + -62.1 p (-1241 ord) + 0.0 p ()

Dette usignerte innlegget ble skrevet av TommyG (diskusjon · bidrag) 6. jul 2012 kl. 12:46‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Fikset – bra du passer på! – Danmichaelo (δ) 6. jul 2012 kl. 17:56 (CEST)
Ble overrasket over at jeg fikk maks poengsum for bilder på Øyvind Tveter-artikkelen når jeg bare la til bilde-ikoner og småflagg i artikkelen hvor alle ble brukt i tabeller og infobokser. Synes kanskje det var mye, men det står ingen spesifiseringer i reglene om hvor de bildene legges og hva type det skal være ? Se Utdrag regler:
  • Det gis 0,05 poeng for hvert tilføyde ord (i brødtekst, ikke maler, tabeller, o.l.).
  • Det gis 5 poeng for hvert tilføyde bilde, men maks 15 poeng per artikkel.
Men innlegg av presentasjonsbilde i toppen av infoboks synes jeg fortsatt bør telle så sant det ikke allerede er et der. PS. vil forøvrig utvide artikkelen mere ikveld. Mvh --Migrant (diskusjon) 6. jul 2012 kl. 18:24 (CEST)
Det er en interessant tilbakemelding. Flagg teller ikke som bilder så lenge man bruker {{flagg}}-malen eller andre maler, så jeg tenkte at det løste problemet, men jeg tenkte ikke på at det også brukes andre små flagg og ikoner som ikke er malbaserte. Det kunne vært forsøkt utelatt bilder mindre enn f.eks. 50px i senere konkurranser (det blir antakelig også mer fair siden flagg basert på flagg-malen og andre flagg/ikoner da likestilles). – Danmichaelo (δ) 7. jul 2012 kl. 11:01 (CEST)

Fire sekunder for sent[rediger kilde]

Fyrsten har gjort meg oppmerksom på at han hadde et bidrag kl. 23.59.04 som ikke har blitt regnet med fordi konkurransen stengte 23.59.00. Siden det ikke har betydning for plassering eller rosettutdeling gjør jeg ikke noe med dette siden boten nå er i gang med denne ukens konkurranse og det blir litt arbeid å få den til å gå gjennom forrige uke på nytt. Fra neste uke stenger konkurransen 23.59.59 for å gjøre det mer intuitivt. – Danmichaelo (δ) 9. jul 2012 kl. 10:05 (CEST)

Oi, siden jeg oppdaterte boten med nytt tidspunkt før avslutningen ble faktisk bidraget medregnet allikevel :) – Danmichaelo (δ) 9. jul 2012 kl. 17:04 (CEST)

Spørsmål om poengberegning ?[rediger kilde]

Utvidelse fra Substubb til temastubb ble registrert som godkjent bidrag på Tom Starke, noe som ga meg + 36,9 poeng, men selv uten de poengene ville jeg ha fått samme rangering og samme rosett. Litt usikker på om det var riktig. Mvh --Migrant (diskusjon) 14. jul 2012 kl. 22:17 (CEST)

Takk for tips! Her lå det en flau bug og ventet på å bli fikset. Ser heldigvis ikke ut som den hadde noen avgjørende virkning på denne konkurransen! – Danmichaelo (δ) 14. jul 2012 kl. 23:12 (CEST)