Diskusjon:Liste over fotballklubber i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne listen her gir ingen mening. Mener at denne artikkelen kan slettes !! Ferale 1. des 2006 kl. 19:50 (CET)

Du burde føre den opp på WP:S hvis du mener den bør slettes. Sjøl synes jeg den kan beholdes, men at lagene sorteres alfabetisk istedenfor etter divisjon og avdeling. --Torstein 4. des 2006 kl. 19:17 (CET)
Denne listen gir masse mening, det er en liste over alle fotballagene i Norge. Candyman777 1. nov 2007 kl. 15:18 (CET)


Denne listen har en mikroskopisk funksjon så lenge det praktiseres underkategorier. Skal listen likevel "overleve" bør den heller lages som en tabell som f.eks. ser slik ut:

Navn Kommune Fylke Stiftet Hjemmebane Kallenavn Supporterklubb Seriemesterskap NM-titler
Rosenborg Ballklub Trondheim Sør-Trøndelag 19. mai 1917 Lerkendal Stadion Troillongan Kjernen 21 9
Sogndal Fotball Sogndal Sogn og Fjordane 19. februar 1926 Fosshaugane Campus Saftkokaradn - -

Hvis noen føler seg kallet til denne oppgaven, legg inn en kommentar på min diskusjonsside, så kan jeg maile over et nyttig Excel-verktøy som forenkler jobben.

Se forøvrig min testside som jeg vurderer å legge ut som en artikkel. Den vil overlappe noe av funksjonen til denne listen. -- cavernia -- 16. nov 2009 kl. 23:22 (CET)


Mangler[rediger kilde]

Denne listen mangler flere lag, blant annet Nest-Sotra.

Det er ikke verre enn at du kan legge til Nest-Sotra selv Candyman777 27. nov 2007 kl. 00:14 (CET)


Oppdeling[rediger kilde]

Jeg syns denne listen bør sorteres etter alfabetet, slik som det er blitt gjort på IØFK, med en overskrift for hver bokstav. Da slipper vi også å oppdatere siden ved sesongslutt. --Torstein 27. nov 2007 kl. 16:57 (CET)

Hehe, ser jeg burde ta en titt på det jeg sjøl har skrevet på diskusjonssiden her tidligere. Men hvis ingen klager kommer jeg til å gjøre det en dag jeg får tid. --Torstein 27. nov 2007 kl. 16:59 (CET)
Joda, denne lista begynner å bli ganske lang nå. Er enig i at det hadde vært bedre å ordne den alfabetisk. Candyman777 28. nov 2007 kl. 15:13 (CET)
Forøvrig mener jeg at vi kan sortere de to øverste divisjonene hver for seg, og så sortere resten av lagene under 'lavere divisjoner' eller lignende. Candyman777 28. nov 2007 kl. 15:18 (CET)

Kriteriene for å komme med på lista?[rediger kilde]

Er det spesielle regler for å komme med på lista, og i så fall, hva er kriteriene?

Jeg har flere tanker omkring dette:

1 Skal det være lag som spiller seniorfotball i serie underlagt NFF, eller er det nok at klubbene er medlem i NFF? Det fins flere klubber og lag som f. eks. ikke stiller noe aktivt serielag, eller som stiller seniorlag sammen med samarbeidsklubber, men som har stor aktivitet på aldersbestemt nivå. Aasguten er et eksempel. De stiller seniorlag sammen med naboklubb i 6. div.

2 Skal det kun være aktive klubber, altså klubber som eksisterer i dag? Når lag fusjonerer, skal de "gamle" lagene fremdeles kunne regnes med? Et eksempel her er Funnefoss/Vormsund, som er en fusjon mellom lagene Funnefoss(fra 1924) og Vormsund(fra 1934) fusjonert i 1967.

3 Hva med lag som har vært aktive og som eksisterer fortsatt, men uten fotballavdeling som f.eks. SK Falken i Trondheim? Ormstunge (diskusjon) 26. mar. 2014 kl. 13:23 (CET)[svar]

Startet på nytt[rediger kilde]

Startet på nytt med det oppsettet Cavernia gir eksempel på over her. Har foreløpig lagt til klubbene som pr. sesongen 2016 spiller i de 2 øverste divisjonene. Etter min mening trenger ikke kallenavn å være med, lite relevans etter min mening. Sortering på divisjon bør vel unngås, da det er lite trolig at slikt blir vedlikeholdt mellom sesongene. Har lagt til de supporterklubbene jeg har funnet og som jeg tolker dithen at er offisielle, derfor endret kolonnenavn til "offisiell supporterklubb" selv om dette kanskje i enkelte tilfeller ikke nødvendigvis er helt korrekt. Bør f.eks. tidligere supporterklubber legges til også, f.eks. Fragleberget (Rosenborg) eller Apeberget (Vålerenga). Sikkert mange flere, både offisielle og uoffisielle som eksisterer eller har eksistert der ute. Kanskje fjerne kolonnen med "kallenavn"?--Ormstunge (diskusjon) 14. jun. 2016 kl. 07:00 (CEST)[svar]