Gausvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gausvik skole med nybygde Smeskogan barnehage nærmest. Tatt desember 2008.

Gausvik er ei bygd i Harstad kommune, mellom Haukebø i sør og Fauskevåg i nord, med ca. 200 innbyggere[når?]. Bygda ligger i Gausvika, som har fått navnet etter halvøya Gausøya, som har form som minner om ei gås.

Gausvik skole er en barneskole med elever fra 1. til 7. klasse fra Sandtorg i sør til Lilleng i nord. I 2008 ble Smeskogan barnehage, som tidligere hadde holdt til i underetasjen til Gausvik kirke, flyttet til et nytt bygg knyttet til skolen. Høsten 2012 ble skolen nedlagt.[1]

Omkring 1990 var det postkontor og to landhandlere i bygda – alle er nå nedlagt.

Gausvik har i de siste år[når?] opplevd en vekst i innbyggertall, da flere barnefamilier har valgt å flytte til bygda. Dette er folk som overhodet ikke har noen tilknytning til bygda og tidligere innbyggere som har valgt å flytte hjem for å stifte familie. Dette har ført til en lang kamp for å få gang og sykkelsti i bygda, et arbeid som pågår (2013).[1]

I tillegg til skolen har bygda også sitt eget sangkor, Gausvik Blandakor, som ofte stiller til konsert både i hjembygda og andre plasser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Stenberg, Espen Bless (29. juli 2013). «Bruker 15 millioner på å forbedre skolevei til nedlagt skole». Nordlys (avis). Besøkt 30. juli 2013. «Overraskelsen var stor for barn og voksne da politikerne i Harstad endret skolestrukturen og la ned Gausvik skole høsten fra og med høsten 2012.»