Øvrige familiemedlemmer i Kim Possible

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Følgende er en liste over øvrige familiemedlemmer fra Disneys animerte TV-serie Kim Possible.

Possible-familien[rediger | rediger kilde]

Besta Possible[rediger | rediger kilde]

Kims bestemor er mor til James T. Possible og har nesten de samme evnene som Kim. Hun var også agent da hun var ung, og var blant annet første kvinne som gjennomførte marinens kurs i undervannssprenging.

Første gangen vi møter Besta er hun særdeles overbeskyttende overfor Kim, nesten kvelende overbeskyttende, og var sterkt imot Kims livsstil som tenåringshelt, som hun så på som en opprørsfase. Kim trodde det skyldtes at bestemora var så gammel at hun ikke forsto seg på ungdommer. Drakken ledet dem sammen i en annen sammenheng, da han benyttet hjernekontroll som virket gjennom høreapparatene til pensjonistene i Miami. I Drakkens skjulested måtte de sloss mot hverandre, og Kim ble etterhvert klar over hva Besta faktisk var i stand til. Da ble det enklere å skjønne Bestas skepsis til heltevirksomheten; hun visste hvor farlig det kunne være, og ville ikke utsette sine barnebarn for slik risiko. Nå fikk hun imidlertid se at Kim var enda bedre skikket enn henne selv, og aksepterte dermed det hele. Hun hjalp til og med Kim på et oppdrag, i juleutgaven, da Kim måtte til Nordpolen for å hente Ron.

Fetter Larry[rediger | rediger kilde]

Larry er Kims fetter, og Rons venn. Selv om man aldri har hørt etternavnet hans, blir det antatt at hans mor er søster til James T. Possible.

Larry er den perfekte nerd. Han deltar på alt, fra Science-Fiction kongresser og rollespill til diskusjonsgrupper på nettet og videospill. Han er også medlem i en klubb med likesinnede som driver robotkamp i Middletons undergrunn. Kim har mislikt Larry siden de var små, sannsynligvis fordi de ikke har felles interesser (noe Larry tydeligvis ikke skjønner). Ron, derimot, deler flere av Larrys interesser og de kommer derfor godt overens. Det var faktisk råd fra Larry som gjorde at Ron begynte å utnytte de mystiske apekreftene sine.

Jocelyn «Joss» Possible[rediger | rediger kilde]

Joss er Kims kusine. Hun bor på familieranchen sammen med faren, Slim Possible.

Joss er på mange måter lik Kim; hun er livlig, eventyrlysten og tildels guttejente.

Joss ser opp til Kim, og dette var lenge en besettelse for henne. Hun vet nesten mer om Kims oppdrag enn hun gjør selv. Kim syntes det var greit til å begynne med, men det utviklet seg i gal retning. Det viste seg at Joss ville være mer lik Kim fordi hun ikke var fornøyd med sine egne prestasjoner, og trodde hun ville føle seg bedre hvis hun kopierte Kim. Joss skjønte ikke hvor slitsom Kims livsstil er før de faktisk havnet i kamp med Drakken og Shego.

Tilslutt reddet Joss Ron, ved at hun slo av farens robothest, Gamle Tornado, som Shego hadde kontroll over. Etter dette skiftet Joss mening, og hennes nye idol ble Ron. Selv om Ron er redd for alt mulig har det aldri hindret ham i å bistå Kim på oppdragene, noe Joss oppdaget og tok lærdom av.

Slim Possible[rediger | rediger kilde]

Slim er storebroren til Dr. Possible, og dermed Kims onkel.

Slim driver familieranchen, Lazy C ranch. Den eneste gangen han og dattera har opptrådt i serien er når Possible-familien og Ron besøker ranchen. Denne gangen må Slim være med resten av familien for å nedkjempe Drakken. Drakken hadde denne gangen en plan om å gjøre alle verdens genier til idioter ved hjelp av hatter som kontrollerte hjernen innenfor.

Slim står ikke mye tilbake for broren når det gjelder tekniske evner. Han bygde sin egen flokk med cybertroniske robothester, og har et satellittovervåkningssystem som dekker ranchen og områdene rundt. Likevel sier han rett ut at lillebroren er det virkelige geniet.

Slim har en annen personlighet enn broren. Han skryter ikke, holder hodet kaldt og er ikke snarsint. Selv om han har kunnskaper og evner til å bruke moderne teknologi, sverger han til enkle, gammeldagse løsninger.

Stoppable-familien[rediger | rediger kilde]

Fetter Shawn[rediger | rediger kilde]

Shawn er Rons onde, syvårige fetter. Han har tydeligvis alltid vært en bråkmaker, og er en evig pine for Ron når familien samles (Ron husker stadig at Shawn helte saus i buksene hans). Han eier en kjæleiguana som visstnok skal ha forsøkt å spise Rufus ved flere anledninger. Siden Shawn bare er et barn, har Rons klager blitt oversett. Ron klarte ikke å bli kvitt ham før Kim gikk med på å være hans borddame, slik at Ron slapp å sitte ved barnebordet. Denne gangen brukte Ron også «Holdningstrimmeren» for å rette på Shawns oppførsel.

Andre familiemedlemmer[rediger | rediger kilde]

Fru Load[rediger | rediger kilde]

Wades mor har dukket opp ved enkelte anledninger. Hennes tydeligste opptreden var i morsdagsepisoden, da Wade feiret dagen på rommet sitt, med fransk ta-med mat og et hologram av en strand («Ikke rart gutten aldri forlater rommet», kommenterte hun).

Miriam «Mim» Possible og Jonathan «Jon» Stoppable[rediger | rediger kilde]

Kim og Rons forfedre fra hundre år tilbake. Begge var med i samme episode, da det dreide seg om verdensutsillingen i Middleton for hundre år siden. Ifølge handlingen var Miriam (kortform Mim) en respektert journalist i datidens lokalavis for Middleton. Mens hun skulle gjøre en reportasje på verdensutstillingen, ble den nye oppfinnelsen, «Elektro-statisk illuminator», stjålet. Mim ble beskyldt for tyveriet. Kim visste ikke om familiens sorte får før hun hører denne historien. Det viste seg at Mim ble feilaktig beskyldt av Shego og Drakkens forfedre; MIss Go og Bart Lipsky.

Mims nære venn, Jonathan «Jon» Stoppable, var detektiv og like klumsete og vimsete som sin etterkommer. Han var den eneste som trodde at Mim var uskyldig, og prøvde febrilsk å bevise det. Jon var en stor fan av taco (som på den tida var en nyhet), i likhet med Rons store interesse for Naco.

Det er verdt å merke seg at hele episoden tilslutt viste seg å være en drøm som Kim og Ron drømte samtidig under en skoleekskursjon. Det er imidlertid blitt avslørt at forfatterne hadde planlagt episoden før Disney krevde at drømmesekvensen ble lagt inn. Likevel stiller det spørsmål ved Mims og Jons eksistens.