Diskusjon:Marianergropen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg kan se at man av en eller annen grunn kaller Marianagrøften for Marianagropen. Det er på alle måter helt feil! Den korrekte beskrivelsen, som forøvrig er meget lett å observere er at Marianagrøften er en lang GRØFT! Dette er ingen grop! En grop er altså gjerne en rund forsenkning i terrenget, klart begrenset, mens en grøft er en lengdeutstrakt forsenkning i terrenget, som også kan beskrives som en grav. Det er nettop det "The Mariana Trench" er, for hele resten av verden, slik at da får den jammen være en grøft også i Norge. Altså Mariana Grøften. Jeg har registrert at denne feilbenevnelsen går igjen en rekke steder, og dette kan desverre ha sin oprinnelse i en eller annen ivrig forsker som ikke er særlig språkmektig, kan ikke engang norsk. Vi må få rettet opp denne grove feilen, kanskje ikke så veldig viktig, men London heter jo fremdeles London også i Norge. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 46.9.71.222 (diskusjon · bidrag) 28. feb 2011 kl. 12:29 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Vennligst les Wikipedia:Verifiserbarhet og Wikipedia:Original forskning. Da din siste endring i artikkelen strider mot begge disse, ser jeg meg dessverre nødt til å tilbakestille endringen. - Soulkeeper (diskusjon) 20. feb 2013 kl. 14:03 (CET)
Rett eller feil: Snl har Marianergropen som stubbtittel. I min språkfølelse er en grøft noe som er laget av noen, derav tittelen grøftegraver. Jeg har i sin tid laget både grøfter og skyttergraver (trenches), men ikke groper. --Bjørn som tegner (diskusjon) 20. feb 2013 kl. 16:55 (CET)