Diskusjon:Statistikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Statistikk vs. stastistisk metode[rediger kilde]

Fra fremmedordboka: " statisti´kk en fr.

  • systematisk innsamling og oppstilling i tabeller av visse tallmessige forhold
  • vitenskapen om belysning av visse masseforeteelser i samfunnet bygd på tallmessige oppgaver

Det er forskjell på statistikk som et kvantitativt datamateriale og som en vitenskapelig metode brukt på statistisk data. Den nåværende artikkelen ser ut til å ta for seg det siste, noe som kanskje kan komme tydeligere fram? Alenepaagata 22. feb 2010 kl. 17:29 (CET)

Det er både en gren innen matematikken, og samtidig som det er faget systematisk innsamlede tallopplysninger, og tallopplysnignene i seg selv. Å forklare hvordan ordet har fått såpass forskjellige betydninger som likevel henger sammen blir vel en av utfordringene når artikkelen skal nyskrives. H@r@ld 22. feb 2010 kl. 23:21 (CET)


Nyskriving[rediger kilde]

Jeg har prøvd meg på en liten omskrivning av artikklen. Hadde vært greit med litt konstruktiv kritikk. Her ligger den: Bruker:HerrMister/Kasse. HerrMister 27. jun 2011 kl. 19:39 (CEST)

Nå har jeg lagt det ut på artikkelsiden, og samtidig fjernet den lange, litt tilfeldig sammensatte, listen over emner i statistikk. Limer den inn under her, så har vi noe å jobbe videre med eller noe sånt. HerrMister 25. aug 2011 kl. 20:56 (CEST)

Liste[rediger kilde]