The Amazing Race Australia 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Australia 3, offisielt kalt The Amazing Race: Australia v New Zealand, var den tredje sesongen av den australske realityserien The Amazing Race Australia. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den andre sesongen fulgte ti lag (fem lag fra Australia og fem lag fra New Zealand), alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i verden. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 AUD. Grant Bowler, programleder i de foregående sesonger, ledet også den tredje sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere i Australia 4. august 2014. På New Zealand, hadde programmet premiere 5. august.

De australske intensivsykepleierne Daniel Little og Ryan Thomas vant den tredje sesongen av The Amazing Race Australia.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Startstreken for The Amazing Race: Australia v New Zealand, var ved Uluru i Uluṟu-Kata Tjuṯa nasjonalpark.

Den 14. august 2012 ble det offentliggjort at Seven Network var på jakt etter deltagere til en tredje sesong. Til tross for å ha åpnet for at deltagere kunne søke for å være med på konkurransen, ble serien fraværende fra Seven Networks programplan for 2013 og ble erstattet med den australske versjonen av The Mole.

Serien ble fornyet igjen 22. oktober 2013. Det ble også annonsert at Seven Networks interne produksjonsselskap, Seven Production, ville stå for produksjonen av denne sesongen. I tillegg ville ActiveTV, som stod for produksjonen av de to foregående sesongene, ikke ville være involvert i produksjonen.

Den tredje sesongen av The Amazing Race Australia strakk seg over 90 000 km gjennom ti land på seks kontinenter. Denne sesongen ble dermed den første av de internasjonale versjonene av The Amazing Race til å besøke alle de bebodde kontinentene, i tillegg til at denne sesongen hadde den lengste reiseruten av de internasjonale versjonene. Den femte og den ellevte sesongen av den amerikanske The Amazing Race hadde lengre reiseruter. New Zealand, Kambodsja, Thailand, Namibia, Russland, Portugal, Kroatia, Argentina og USA ble alle besøkt for første gang av The Amazing Race Australia.

Denne sesongen introduserte et nytt element som blir brukt i den amerikanske versjonen; Fartsdump (Speed Bump). I Fartsdump, må det laget som kom sist i en ikke-elimineringsetappe, gjennomføre en ekstra oppgave mens de andre lagene fortsatte kappløpet. Denne erstattet «merket for eliminering»-straffen, som ble brukt i den første og den andre sesongen i The Amazing Race Australia. Fripass (Express Pass) kom tilbake, etter å ha sist blitt brukt i den første sesongen. Fripasset er et hjelpemiddel som laget, som vant den første etappen, kan bruke til å hoppe over et valgfritt oppgave helt fram til den femte etappen. The Salvage Pass ble også delt ut, men ble gitt som premie i den sjette etappen, istedenfor i den første etappen, som i den andre sesongen.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknader til den tredje sesongen ble opprinnelig åpnet i løpet av den andre sesongen til tross for serien offisielt hadde blitt fornyet av Seven Network. Senere når serien offisielt ble fornyet, åpnet det for at borgere fra New Zealand kunne delta i konkurransen. Søkere som tidligere hadde sendt inn søknad, fikk sjansen til å oppdatere søknadene sine eller la det være som det var. Den andre søknadsfristen endte 22. desember 2013.

Casten inkluderte intensivsykepleiere, skjønnhetsmodeller, venner og, for første gang i den australske versjonen, et lag med mor og sønn.

Jesse var tidligere en deltager i den første sesongen av New Zealand Idol, men valgte å trekke seg for å få med seg fødselen til Cat og hans datter. Han returnerte som deltager i den andre sesongen, der han til slutt endte på fjerdeplass.

Ved Pit-Stop i den sjette etappen, fridde Tyson Smith til Sally Yamamoto i forbindelse med fireårsjubileet deres.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Kathmandu, John West Tuna og Virgin Australia var hovedsponsorene for denne sesongen.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5+ 6 7 8 9 10
Australias flagg Daniel & Ryan Intensivsykepleiere 4 3 3 6 3^ 1+ 1 3ƒ 3 1 Daniel 4, Ryan 5
Australias flagg Sally & Tyson Datende→Forlovede Bodybuildere 9 4 4 5 4^ 3 4 1 2 2 Sally 6, Tyson 5
Australias flagg Ashleigh & Jarrod Nygift 6 7 5 3 2+ 2 5 2 1 3 Ashleigh 5, Jarrod 6
New Zealands flagg Carla & Hereni Fitnessmødre 2 8 6 1ə 5~ 5 2 4 4 Carla 6, Hereni 4
New Zealands flagg Cat & Jesse Fosterforeldre 8 5 7 4 6~ 4 3 5 Cat 4, Jesse 5
New Zealands flagg John & Murray Bestekamerater 1 2ε 1 2 1+ 6 John 2, Murray 3
New Zealands flagg Emily & Jono Søsken 3 1 2 7 Emily 2, Jono 2
New Zealands flagg Aston & Christie Livlige Venninner 7 6 8 Aston 2, Christie 1
Australias flagg Elizabeth & Todd Mor/Sønn 5 9 Elizabeth 1, Todd 1
Australias flagg Inga & Tiharna Skjønnhetsmodeller 10 Inga 0, Tiharna 1
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og ble "merket for eliminering"; hvis laget ikke kom på førsteplass i neste etappe, fikk de en 30-minutters tidsstraff.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
  • En lilla ε ved lagplassering indikerer at laget valgte å bruke første Fripasset til å hoppe over en oppgave. En rosa ə indikerer at laget tidligere fikk det andre Fripasset, og valgte å bruke det i den etappen.
  • Et rødt + ved lagplassering, indikerer at laget vant The Salvage Pass, og valgte å starte neste etappe en time tidligere.
  • En brun ⊃ indikerer at laget brukte U-sving. En brun ⊂ indikerer at laget ble U-svingt.
  • En gul + ved etappenummer indikerer at det var et Veikryss i den etappen.
    • Like fargesymboler (rosa +, olivengrønn ~ og cyan ^) indikerer at lagene samarbeidet under Veikrysset.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene. I tillegg ble det også gitt premier til lag som klarte å løse spesielle oppgaver i løpet av kappløpet. Mesteparten av premiene ble sponset av Virgin Australia og deres tilknyttede produkter.

  • Etappe 1 – To Fripass - et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til den femte etappen. Det andre Fripasset, må de gi til et annet lag før slutten av tredje etappe. I tillegg, to business class-billetter til Los Angeles.
  • Etappe 2 – Gavekort på A$10 000 og to frequent flyer-kort.
    • Skrittelleroppgave - 30 minutters forsprang i starten av den tredje etappen. Premien ble gitt til Daniel & Ryan
  • Etappe 3 – To billetter med Virgin og codeshare-partnerne Etihad Airways til en av sine europeiske destinasjoner og A$5 000 i lommepenger.
  • Etappe 4 – 500 000 Velocity-bonuspoeng som de kan bruke på hvilken som helst av Velocitys belønningspremier.
  • Etappe 5 – Førsteklassebilletter på toget til deres neste destinasjon for seg selv og et lag av deres valg.
  • Etappe 6 – En 5-stjerners, 7-netters ferie for to til Phuket, Thailand fra Virgin Holiday og The Salvage Pass − et hjelpemiddel som laget kan bruke på en av to måter: Laget kan velge om de vil starte neste etappe en time tidligere, eller å redde laget som kom på sisteplass fra eliminering.
  • Etappe 7 – To business class-billetter til Abu Dhabi.
  • Etappe 8 – Gavekort på A$10 000 og hver sine Platinum Velocity Frequent Flyer-kort.
  • Etappe 9 – En 5-stjerners, 7-netters ferie for to til Bali, Indonesia fra Virgin Holiday.
  • Etappe 10A$250 000.
    • 2. og 3.-plass – 1 000 000 Velocity-bonuspoeng.
    • Destinasjonsoppgave – To business class-billetter til Los Angeles. Premien ble gitt til Daniel & Ryan

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Australia → New Zealand)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race: Australia v New Zealand.
New Zealand, måtte lagene rafte ned elven Rangitata for å finne en halv ring.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem kjøre en traktor gjennom en løype og hente fire høyballer. Etter å ha hentet høyballene, måtte de rygge traktoren tilbake gjennom løypen og avlevere høyballene innenfor et merket område. Når alle høyballene var levert, måtte de gå til en saueinnhegning. Der måtte de finne en av ti sauer som hadde en halvdel av en ring som passet til ringen de fant under raftingoppgaven. Når de hadde funnet den rette, kunne de dra videre.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved startstreken, ble lagene delt inn i to lag, ett for hver nasjon, og delta i en trans-tasmansk nasjonskamp i en tautrekkingskonkurranse. Laget som fikk flagget deres, som hang under tauet, forbi en merket punkt, ville starte kappløpet ti minutter før det tapende laget.
  • Ved Cardboard Cathedral, måtte lagene velge en av tre avreisetider for neste morgen; 08:00, 08:15 og 08:30. Hver av avreisetidene hadde begrenset antall plasser.
  • Ved elven Rangitata, måtte lagene rafte ned en stryk som hadde vanskelighetsgrad på nivå fem. Underveis måtte lagene finne en halvdel av en ring fra Ringenes herre som var gravd ned i sanden langs elven.
  • Etter Veisperringen, måtte lagene slå sammen ringene for å avsløre neste ledetråd. Ledetråden instruerte dem til å dra mot vest for å finne Pit-Stop.

Etappe 2 (New Zealand → Kambodsja)[rediger | rediger kilde]

I Siem Reap, besøkte lagene verdensarvstedet Angkor Vat for å gjennomføre etappens Veisperring.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem entre et område i Angkor Vat og telle antall munker som gikk med røde og gule halskjeder. Når de hadde talt dem, måtte de ta med seg en blomsteroffer og gå opp trapene til tempelet. Der måtte de velge en av to munker som de måtte levere blomstene till, og avgi svaret. Den ene munken ville lyve og si at svaret var feil, selv om de hadde svart riktig. Når de hadde avgitt riktig svar til riktig munk, fikk de neste ledetråd.

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Schrimp (Reker) eller Shoot (Skudd). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra med båt for å komme seg til Veivalgsoppgavene. I Schrimp, måtte lagene samle reker fra fiskefellene i Tonlé Sap ved hjelp av tradisjonelle metoder. Når de hadde samlet inn 750 gram med reker, ville fiskeren gi dem neste ledetråd. I Shoot, måtte lagene dra til den flytende vannlandsbyen Chong Khneas og finne den lokale biljardhallen. Der måtte lagene, ved hjelp av diverse materialer, jevne ut et biljardbord og deretter spille mot en lokal biljardspiller. Når de hadde slått ned fem kuler, ville den lokale spilleren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Psah Chas (Det gamle markedet), måtte lagene spise en kambodsjansk delikatesse; friterte taranteller. Hvert lag måtte spise syv taranteller, og hvert lagmedlem måtte spise minst tre hver. Når tarantellene var spist opp, ville gateselgeren gi dem neste ledetråd.
  • Ved inngangen til Angkor Vat, måtte lagene kjøpe billetter ved det lokale turistkontoret. Der fikk lagene utdelt hver sine skrittellere, som de måtte bruke i resten av etappen.
  • Ved Tjoup Snae Restaurant, måtte lagene skrive ned hvor mange skritt de hadde gått før de fikk neste ledetråd. I slutten av etappen, ville laget som hadde sine to verdier nærmest få en premie.

Etappe 3 (Kambodsja → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Thailand, fant lagene etappens pit-stop på øyen Ko Phoda.
  • Poipet (Grenseovergang) til Bangkok, Thailand Thailands flagg (Mo Chit Mai)
  • Bangkok (Now Travel)
  • Bangkok (Don Mueang internasjonale lufthavn) til Krabi (Krabi lufthavn)
  • Ao Nang (Golden Beach Resort Massage Parlor) >Veivalg< Klatre opp eller Bore ned
  • Ao Nang (East Railay Beach) >U-Sving< John & Murray u-svingte Sally & Tyson >Veisperring< Hvem er muslingen i laget?
  • Hat Noppharat Thara–Mu Ko Phi Phi nasjonalpark (Ko Phoda) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Climb Up (Klatre opp) eller Drill Down (Bore ned). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra med langhalebåter til Phra Nang Beach. I Climb Up, måtte lagene klatre opp en fjellvegg og hente et flagg. Når begge på laget hadde fått tak i et flagg, kunne de bytte flaggene mot neste ledetråd. I Drill Down, måtte lagene sette sammen en hånddrill og bruke den til å bore inn i kokosnøtter. Så måtte de få ut nok kokosmelk til å fylle en beholder til en merket linje. Når de hadde klart det, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg snorkelutstyr og dykke ned til havbunnen. Der måtte de lete blant mange, gylne muslinger etter en som inneholdt en perle med deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I starten av etappen, måtte lagene ta taxi til den thailandske grensen og krysse den til fots. Når de var kommet inn i Thailand, måtte de ta buss til Bangkok.
  • Ved Golden Beach Resort Massage Parlor, måtte lagene velge en behandling med thailandsk massasje fra en oversikt skrevet på thai. Noen behandlinger tok lengre tid enn andre, så lagene måtte forsøke å velge behandlingen som tok kortest tid. Når behandlingen var gjennomført, fikk de neste ledetråd.

Etappe 4 (Thailand → Namibia)[rediger | rediger kilde]

I Namibia, dro lagene N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary for å gjennomføre den fjerde etappen.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kutte opp en haug med innmat og, ved hjelp av et eksempel, forberede riktig mengde for å mate en flokk med løver. Når de hadde matet løvene med kjøttet, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Pipe eller Poo (Lort). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til en lokal landsby med en eselvogn som transportmiddel. I Pipe, måtte lagene bruke gress og pinner til å lage bål for hånd. Når de hadde fått fyr på bålet, måtte de bruke den til å fyre opp pipen til den eldste i landsbyen for å få neste ledetråd. I Poo, måtte lagene delta i det lokale spillet Bokdrool. Lagene måtte ta dyreavføring i munnen, og spytte den forbi en merket linje som var åtte meter unna. Når begge på laget hadde klart det to ganger, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Na'an Kuse Wildlife Sanctuary, måtte lagene lede to bavianer langs et merket sti. Når begge bavianene var trygt framme, fikk de neste ledetråd.
  • Ved landsbyskolen, måtte lagene lære en sang på det lokale Sanspråket og framføre det sammen med barna for å få neste ledetråd.

Etappe 5 (Namibia → Russland)[rediger | rediger kilde]

I St. Petersburg, fant lagene etappens Pit-Stop ved Oppstandelseskirken.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem dechiffere en melding som ble gitt av skipets kommandørkaptein gjennom flaggsemafor. Meldingen ville bli gitt på russisk kyrillisk, og ved hjelp av en plansje på nedre dekk, måtte lagene tyde meldingen. Når de hadde klart tyde meldingen, ville de få neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Cossack (Kosakk) eller Coat Rack (Kleshenger). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Beloselskij-Belozerskij-palasset. I Cossack, måtte lagene ta på seg tradisjonelle kosakklær og lære seg en kosakkdans. De ville så utføre dansen sammen med en tropp med kosakkdansere. Når instruktøren var fornøyd med framføringen, ville de få neste ledetråd. I Coat Rack, måtte lagene velge en haug med over tre hundre små nummerskilt, alle nummerert fra 1 til 300. De måtte finne ut av et av numrene manglet, og når de hadde funnet ut hvilket nummer som manglet, måtte de ned i garderoben og lete gjennom lommene til hundrevis av pelskåper etter det manglende nummerskiltet. Når de hadde funnet skiltet, måtte de levere den til sentralborddamen. Hvis de hadde funnet riktig nummer, ville hun gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ledetråden lagene mottok etter Veisperringen var et bilde. Lagene måtte finne ut at bilde var av Nevskij Prospekt, og at det var deres neste destinasjon.
  • Ved Taleon Imperial Hotel, fant lagene etappens Veikryss, der et lag måtte samarbeide med et annet lag. De samarbeidende lagene måtte velge to lagmedlemmer, et fra hvert lag, som måtte gå inn i ballsalen som var full av lasere som voktet et Fabergéegg. De utvalgte medlemmene måtte finne veien gjennom laserne uten å være i kontakt med laserstrålene. Skjedde det, måtte de tilbake til start og begynne på nytt. Klarte de å komme seg forbi laserne, kunne de hente fabergéegget som ville føre dem til etappens Pit-Stop; Oppstandelseskirken. Etter at oppgaven var gjennomført, var samarbeidet mellom lagene over.

Etappe 6 (Russland)[rediger | rediger kilde]

I Kostroma, fant lagene Pit-Stop på den islagte elven foran Ipatievklosteret.
  • St. Petersburg (Vitebskij Jernbanestasjon) til Kostroma (Kostroma-Novaja Jernbanestasjon)
  • Kostroma (Kostromskaja Sloboda Friluftsmuseum — Museum For Trearkitektur)
  • Kostroma (Susaninskajaplassen — Brannvakttårn) >Veivalg< Koke eller Bygge
  • Kostroma (Skog) >Veisperring< Hvem vil gå til hundene?
  • Kostroma (Kostroma — Ipatievklosteret) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Boil (Koke) eller Build (Bygge). I Boil, måtte lagene fylle vann i en russisk, vedfyrt badekar til den nådde en merket linje. Så måtte de bruke ved og papirbiter til å lage bål under kjelen. Når vannet var fylt opp i karet og bålet var i gang, måtte de kle av seg og hoppe i det iskalde vannet for å få neste ledetråd. I Build, måtte lagene velge en haug med ved og stable dem på en tradisjonell måte innenfor en merket område. Når stabelen var godkjent, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kjøre med hundespann gjennom en skogsløype. Når de var i mål, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Museet for trearkitektur, måtte de australske og de newzealandske lagene ta del i en «nasjonskamp». Alle lagene måtte velge en matrjosjka-dukke. Deretter måtte de lete blant hundrevis av matrjoskadukker, som var fordelt rundt i fem av trehusene, etter de fire dukkene som passet til dukkene deres. Nasjonslagene måtte samarbeide om å finne dem, for når alle tre lagene i landslaget hadde funnet og satt dukkene sammen, ville de få neste ledetråd.

Etappe 7 (Russland → Portugal)[rediger | rediger kilde]

I Lisboa, besøkte lagene Belémtårnet for å lære seg og framføre en Fado-sang.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Wet (Vått) eller Dry (Tørt). I Wet, måtte lagene gå til en av Lisboas gater som var gjort klart til å feire kunstfestivalen Ágitagueda, der tusenvis av paraplyer var hengt opp over gatene. Lagene måtte så telle alle de gule paraplyene. Når de hadde skrevet riktig svar på en tavle, 297, ville dommeren gi dem neste ledetråd. I Dry, måtte lagene finne en gruppe med kvinner med skittentøyskurv, og motta skittentøyskurv fra en av dem. Kvinnens navn ville være festet på kurven, og lagene måtte lete blant de mange klessnorene over gaten etter et klesplagg merket med navnet hennes. Når de hadde funnet plagget, kunne de bytte den mot neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta med seg en stor fisk, muslinger og blekksprut og frakte dem gjennom byen til restauranten Cozinha Portuguesa. De måtte ta med seg minst 5 kg med blekksprut. Når leveransen var godkjent, ville de få servert en porsjon med den portugisiske fiskeretten Cataplana. Når maten var spist opp, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet fra Kostroma til Moskva for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Belémtårnet, måtte lagene memorere og framføre en tradisjonell portugisisk sang, Fado do Cansaço. Hvis de klarte å synge alle de portugisiske ordene med riktig uttale og med riktig rytme, ville dommeren gi dem neste ledetråd.
  • Etter Fado-oppgaven, måtte lagene dra med trikk fra Fábrica Sant'Anna til Largo das Portas do Sol.

Etappe 8 (Portugal → Kroatia)[rediger | rediger kilde]

Lagene dro til den kroatiske byen Dubrovnik for å gjennomføre den åttende etappen i The Amazing Race: Australia v New Zealand.
  • Lisboa (Lisboa Portela lufthavn) til Dubrovnik, Kroatia Kroatias flagg (Dubrovnik lufthavn)
  • Dubrovnik (Ploča-porten)
  • Dubrovnik (Minčetatårnet)
  • Dubrovnik (Den Gamle Havnen) >Snarvei<
    • Dubrovnik (Katedralen i Dubrovnik) >Fartsdump (Ashleigh & Jarrod)<
  • Dubrovnik (Onofriofontenen) >Veisperring< Hvem ser alltid fremover?
  • Dubrovnik (Fort Bokar) >Veisperring< Hvem stiger i gradene?
  • Dubrovnik (Fort Lovrijenac) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I sesongens eneste Snarvei, måtte lagene samle tre bønnekort fra tre forskjellige kirker i gamlebyen. Når de hadde funnet kortene, måtte de levere dem til en bestemt adresse, som viste seg å være en frisørsalong og eieren ville ikke gi dem Snarveiledetråden før begge lagmedlemmene hadde fått en hårklipp. Herrene ville få en munkefrisyre og kvinnene ville få en nonnefrisyre. Første laget som hadde fått hårene sine klippet, vant Snarveiledetråden.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Ashleigh & Jarrod knyte en slips og en sløyfe på hverandre. Når de hadde fått godkjent oppgaven, kunne de fortsette kappløpet.

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere ned veggen av Fort Bokar med ansiktet først for å få neste ledetråd.

I etappens andre Veisperring, måtte den andre lagmedlemmet, ved hjelp av jumar, klatre opp en av veggene av Fort Sveti Ivan. Når de hadde nådd toppen, ville de få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Ploča-porten, måtte lagene velge to steiner og bære dem til toppen av Minčetatårnet. Der måtte de svare på et spørsmål fra byens vokter. Det lagene ikke visste, var at han ville spørre dem om hvor mange trappetrinn de hadde gått for å komme seg til toppen av tårnet. Når de hadde avgitt riktig svar, 159, ville han gi dem neste ledetråd.
  • Ved gamlehavnen, måtte lagene skrive seg på en av tre avreisetider neste morgen; 08:30, 08:45 og 09:00.

Etappe 9 (Kroatia → Argentina)[rediger | rediger kilde]

I Buenos Aires, måtte lagene dra til Recoleta og finne graven til Evita Peron for å finne et ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sette seg på en kjerre og lede hesten langs en merket vei til polobanen. Der måtte de forberede hesten til en polokamp, ved å riktig kle den og sale den opp. Når polospilleren var fornøyd med arbeidet, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Tango eller Tribute (Hyllest). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene begynne oppgaven ved å velge en spesifisert bok som lå på et merket bord. I Tango, måtte lagene ta med seg en bok om Tango og dra til Pasaje de la Defensa. Der måtte de velge et par med danseinstruktører, som ville lære dem trinnene i en Argentinsk Tango. Så måtte de framføre dansen foran et panel med dommere. Når dommerne var fornøyd med framføringen, ville de få neste ledetråd. I Tribute, måtte lagene lese gjennom en bestemt side i biografien til Diego Maradona og finne et bestemt sted. Når de hadde funnet stedet i boken, La Bombonera, måtte de dra der og finne en Maradona-imitator. Han ville på spansk be dem å lete i boken etter navnet på sykehuset der Maradona ble født. Når de hadde avgitt riktig svar, ville han gi dem en lapp som henviste lagene til gravstedet til Evita Perón. Der ville de finne neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter Veisperringen, ble lagene instruert til å dra til Buenos Aires "mest dramatiske bokhandel". Lagene måtte finne ut at de måtte dra til El Ateneo Grand Splendid, en tidligere teater som er omgjort til en bokhandel.
  • Ved Argentina Roklubb, måtte lagene padle en kano opp over elven til etappens Pit-Stop ved Tigre Roklubb.

Etappe 10 (Argentina → USA → Australia)[rediger | rediger kilde]

I Los Angeles, besøkte lagene Hollywood Walk of Fame for å ta bilder av tre filmkarakterer spilt av australske skuespillere.
Ved Port Campbell nasjonalpark, fløy lagene med helikopter langs De tolv apostler for å løse en oppgave.

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem gå til et merket område med forskjellige gjenstander. De måtte identifisere ni av gjenstandene som vertene ved Pit-Stop hadde på seg eller holdt i løpet av kappløpet. Når de hadde funnet de ni rette gjenstandene og plassert dem i kronologisk rekkefølge på nummererte tønner, ville de få sesongens siste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Hollywood Walk of Fame, måtte lagene ta bilder av tre filmkarakterer som ble spilt av australske skuespillere. Så måtte lagene gå til Ray's Photo Lab og presentere bildene. Hadde de tatt bilder av de rette filmkarakterene, ville de få neste ledetråd.
  • Ved Pink's Hot Dogs, måtte hvert lagmedlem spise en tradisjonell Pink's hot dog for å få neste ledetråd.
  • På flyturen mellom Los Angeles og Melbourne, måtte lagene navngi stedene på et destinasjonskart for Virgin Australia. Laget som hadde flest riktige svar, ville vinne en spesialpremie.
  • Ved Otway Fly Treetop Walk, måtte lagene lete langs treløypen etter neste ledetråd.
  • Etter å ha funnet ledetråden ved Otway Fly Treetop Walk, begynte lagene på en "Luft, Land & Sjø"-oppgave (Air, Land & Sea). I Luft-oppgaven, måtte lagene se fra helikopteret sitt etter noe av interesse (en båt på land med ordet "Loch" på seg). Når de hadde funnet den, måtte de be piloten om å lande og deretter gå til en fiskehavn. Der ville en fisker gi dem neste ledetråd og en gjenstand som ville bli brukt ved en senere anledning.
  • I Land-oppgaven, måtte lagene lete langs stranden etter en diger sandslott. De måtte grave i den etter en liten smykke som hadde ordet "Ard" på seg. Når de hadde funnet den, gikk de rett over til Sjø-oppgaven.
  • I Sjø-oppgaven, måtte lagene padle en livredingsbrett ut til en bøye som hadde en bit av en drivved med ordet "Gorge" på seg. Så måtte de padle tilbake til stranden og sette sammen de tre gjenstandene for å finne ut deres neste destinasjon; Loch Ard Gorge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]