I’ve Seen All Good People

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«I've Seen All Good People»
AlbumThe Yes Album
Artist, bandYes
Utgitt1971
Innspilt1970
Sjangerprogressiv rock
Lengde6:56
SpråkEngelsk
PlateselskapAtlantic
Komponist(er)Jon Anderson, Chris Squire
Låtskriver(e)Jon Anderson
Chris Squire
Produsent(er)Yes og Eddie Offord

«I've Seen All Good People» er en sang fra det engelske progressiv rock-bandet Yes, utgitt i 1971 på bandets album The Yes Album. Sangen er skrevet av Jon Anderson og Chris Squire, og er en av bandets mest kjente og «radiovennlige» sanger. Sangen er delt opp i to satser, «Your Move» og «All Good People», og varer i 6 minutter og 56 sekunder. En redigert versjon av sangen bestående hovedsakelig av satsen «Your Move», ble utgitt som singel i 1971.

Struktur[rediger | rediger kilde]

Første sats, «Your Move» er skrevet av Jon Anderson og er delvis basert på Lewis Carrolls bok Through the Looking-Glass, som er regnet som fortsettelsen av historien fra Alice i Eventyrland. Boken handler om et parti sjakk, der Alice er med i spillet som bonde, men som avanserer på brettet og blir dronning. Teksten refererer både til hendelser i boken, og til spillet sjakk generelt.[1][2]

Annen sats, «All Good People», er skrevet av Chris Squire og består av en rekke repetisjoner av refrenget, med et konvensjonelt rock-lydbilde. Satsen preges av høyt tempo og tette vokalharmonier. Teksten inneholder også referanser til John Lennons komposisjoner «Instant Karma» og «Give Peace a Chance».

Konsertfremføringer[rediger | rediger kilde]

«I've Seen All Good People» er den tredje mest spilte sangen under Yes' konserter.[3] Sangen har blitt spilt på nærmest samtlige konserter siden utgivelsen i 1971.

Offisielle utgivelser med konsertopptak av «I've Seen All Good People»:

Personell[rediger | rediger kilde]

På originalinnspillingen fra 1971 medvirker:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Yes Album – Tekstene Arkivert 22. februar 2008 hos Wayback Machine., Yesworld.com
  2. ^ Musikk og Sjakk
  3. ^ «Forgotten Yesterdays». Arkivert fra originalen 11. februar 2017. Besøkt 10. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]